iPhone SE va arata exact ca iPhone 5S, iata restul noutatilor

Prezentarea iPhone SE se apropie cu pasi repezi, noul smartphone cu ecran de 4 inch al celor de la Apple fiind programat pentru a fi demonstrat lumii intregi in data de 21 martie, adica lunea viitoare, atunci urmand a fi prezentata si tableta iPad Pro cu ecran de 9.7 inch.

Conform unor nou informatii aparute in cursul aceste zile, iPhone SE va arata aproape exact ca iPhone 5S, design-ul celor doua smartphone-uri fiind extrem de apropiat, asta in ciuda faptului ca unele zvonuri au sugerat similaritati cu iPhone 6, acest lucru fiind fals.

iPhone SE va avea aceleasi butoane ca iPhone 5S, va avea aceeasi pozitionare pentru toate dintre ele, va avea un port audio de 3.5mm, va avea un microfon la baza carcasei si va avea partile superioara/inferioara a carcasei create din sticla, nu din aluminiu.

Design familiar si componente vechi

In ciuda tuturor elementelor similare intre iPhone SE si iPhone 5S, marginile carcasei nu vor mai fi la fel de lucioase si nu vor mai fi la fel de curbate, insa diferentele dintre felul in care arata ele nu sunt chiar atat de usor de observat la o comparatie cu iPhone 5S.

Separat de design, iPhone SE urmeaza sa aiba un chip A9 cu un co-procesor de miscare M9 care permite folosirea functiei Hey Siri, un chip NFC pentru Apple Pay si suport 4G+ fiind deasemenea disponibile pentru utilizatorii care vor cumpara produsul.

In ceea ce priveste camerele, compania Apple va folosi aceeasi camera de 12 megapixeli a iPhone 6S care permite inregistrarea de clipuri video 4K, functia Live Photos urmand a fi deasemenea disponibila, insa deocamdata nu se stie nimic despre camera frontala.

Pret pe masura

Va spuneam ieri ca iPhone SE 16 GB va fi versiunea de baza a noului smartphone, compania Apple urmand a oferi si oversiune de 64 GB a dispozitivului pentru utilizatori, culorile oferite de catre Apple urmand a fi aceleasi precum in cazul iPhone 6S, inclusiv cea rose gold.

In final aflam ca iPhone SE va avea un pret de pornire de 450 de dolari sau 450 de euro, si ca toate accesoriile pentru iPhone 5S vor fi compatibile cu el, astfel ca el va fi un inlocuitor ideal pentru vechiul dispozitiv.

Luni incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne prezinte compania Apple.