Pebble concediaza 25% dintre angajati

Pebble, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de smartwatch-uri a anuntat astazi concedierea a 40 de angajati, 25% din total, intr-o tentativa de a reduce substantial cheltuielile pe care compania le are in momentul de fata.

Conform CEO-ului Eric Migicovsky, compania Pebble nu mai are lichiditati la fel de mari precum in trecut, piata smartwatch-urilor aglomerandu-se foarte mult dupa lansarea Apple Watch, iar acest lucru a generat si o scadere a vanzarilor produselor Pebble.

Desi in ultimele 8 luni Pebble a reusit sa atraga investitii de 26 de milioane de dolari, iar la inceputul anului 2015 a vandut smartwatch-uri in valoare de inca 20 de milioane de dolari, iata ca acum compania are probleme financiare destul de serioase.

Avand in vedere ca vanzarile de smartwatch-uri Pebble nu mai sunt la fel de bune precum in trecut, CEO-ul companiei, Eric Migicovsky, sustine ca exista posibilitatea ca obiectul de activitate al Pebble sa fie schimbat si atentia sa fie indreptata spre produse de fitness sau pentru monitorizarea sanatatii.

Pebble, the buzzy startup credited for being one of the first companies to launch a modern smartwatch, is laying off 40 employees this week, CEO Eric Migicovsky told Tech Insider in an interview. That’s about 25% of its total staff.

Pebble a creat unul dintre primele smartwatch-uri populare care a avut si o sesiune de finantare record la vremea aparitiei sale, insa de atunci si pana acum foarte multe s-au schimbat in lumea ceasurilor inteligente, iar cei de la Pebble nu mai inregistreaza vanzari atat de bune.