Facebook va Lansa un Smartwatch Concurent pentru Apple Watch

facebook smartwatch

Facebook continua pe drumul produselor hardware, astfel ca a luat decizia de a dezvolta un smartwatch care sa concureze cu Apple Watch, ceva ce nu e usor de realizat, dar care ar putea aduce beneficii serioase pentru compania americana in viitorul nu foarte indepartat.

Facebook face acest smatwatch in baza sistemului de operare Wear OS al celor de la Google, si vrea sa ii implementeze aceleasi functii pe care le stim de la atatea ceasuri inteligente, de la cele pentru monitorizarea sanatatii, pana la cele pentru fitness.

Facebook dezvolta si un sistem de operare propriu pentru viitoare produse hardware, insa deocamdata acesta nu prea e pregatit pentru a fi oferit in mod public, asa ca deocamdata se foloseste de ceea ce a creat compania Google pentru utilizatorii din toata lumea.

“Facebook construiește un ceas inteligent pe care speră să-l vândă anul viitor, potrivit persoanelor cu cunoștințe directe despre dispozitiv. Ceasul le va permite utilizatorilor să trimită mesaje folosind serviciile Facebook și, de asemenea, să ofere funcții de sănătate și fitness, potrivit a patru dintre aceste persoane.

Incursiunea planificată de Facebook în smartwatch-uri ar spori compania mai mult spre obiectivul CEO-ului Mark Zuckerberg de a controla următoarele platforme de calcul după smartphone-uri.”