Tim Cook ocupa o pozitie fruntasa in topul celor mai mari lideri de pe planeta

Tim Cook este CEO al companiei Apple inca de la jumatatea anului 2011, iar in aceasta perioada a demonstrat ca are tot ceea ce-i trebuie unui lider potrivit pentru a conduce o companie de la Apple, asa ca Fortune a decis sa il plaseze din nou in pe o pozitie fruntasa in topul celor mai importanti lideri de pe planeta.

In topul de anul acesta, cei de la Fortune il plaseaza pe Tim Cook pe pozitia a 5-a in spatele Papei Francisc, dar si in fata lui John Legend, Cook fiind al doilea CEO al unei companii de top din SUA, Jeff Bezos ocupand prima pozitie in opinia celor de la Fortune.

Pe pozitia a doua o regasim pe Angela Markel pe care o stiti cu totii, pe pozitia a treia o regasim pe Aung San Suu Kyi, cea mai influenta figura politica din Myanmar, Papa Francisco fiind plasat pe pozitia a patra, fiecare dintre aceste alegeri fiind aparent cat se poate de potrivite.

In ceea ce priveste motivele pentru alegerea lui Tim Cook, Fortune aduce in discutie refuzul CEO-ului Apple de a ajuta FBI si de a compromite securitatea iOS-ului, incapatanarea sa aducand acum si primele roade, iar unii probabil se asteptau la asa ceva.

Lista intreaga o puteti vedea aici.

Tim Cook and other Silicon Valley luminaries have been quietly playing tug-of-war with Washington over digital privacy for years—at least since Edward Snowden leaked disclosures about government surveillance back in 2013. But this year, when a court ordered Apple to create a backdoor for an iPhone used by a suspect in the terrorist shooting in San Bernardino, Calif., Tim Cook had a resounding answer: Back off. In a letter to Apple customers, Cook called the FBI’s demands “chilling” and “an overreach.” While op tech execs have lined up behind Cook, it’s Apple that is facing the FBI in the showdown. Cook has put Apple’s popularity at stake in defense of principle: In a Pew Research Center survey, a majority (51% to 38%) said that Apple should comply with the FBI’s request. But court filings by the Justice Department suggest that it may blink before Cook does.

5 COMENTARII

  1. Mda a luptat si a calcat in picioare oamenii. Punea pret prea mare pt niste obiecte accesorii inloc sa puna pret pe vietile ce lucrau pt apple.