Apple blocheaza instalarea iOS 9.3, lanseaza o noua versiune

Zilele trecute v-am spus ca activarea unor iPhone sau iPad este imposibila in iOS 9.3, compania Apple lansand o noua versiune a iOS care are o problema extrem de grava, situatia fiind atat de complicata incat cei din Cupertino au decis sa blocheze semnarea de SHSH-uri pentru iOS 9.3 pentru terminalele afectate.

Mai exact, compania Apple a confirmat faptul ca terminalele iPhone 5S sau mai vechi ori tabletele iPad Air sau mai vechi ar putea refuza sa se activeze dupa instalarea iOS 9.3, ele cerand in acelasi timp si logarea cu Apple ID-ul cu care au fost initial activate de utilizator.

In anumite situatii, necesitatea de logare cu un Apple ID apare chiar daca terminalul nu are Activation Lock activat, iar utilizatorii care nu mai stiu parola Apple ID-ului folosit cu iCloud vor ramane cu terminalele neactivate, asa ca Apple a retras versiunea iOS 9.3 lansata pentru ele.

Updating some iOS devices (iPhone 5s and earlier and iPad Air and earlier) to iOS 9.3 can require entering the Apple ID and password used to set up the device in order to complete the software update. In some cases, if customers do not recall their password, their device will remain in an inactivated state until they can recover or reset their password. For these older devices, we have temporarily pulled back the update and will release an updated version of iOS 9.3 in the next few days that does not require this step.”

Deocamdata doar o noua versiune a iOS 9.3 pentru iPad 2 a fost lansata de catre Apple, ea avand rezolvata problema care impiedica activarea, iar noi versiuni ale iOS 9.3 pentru alte iPhone sau iPad vechi urmeaza sa fie lansate in perioada imediat urmatoare pentru a rezolva problemele.

Acest nou build al iOS 9.3 are numele de cod 13E236 si poate fi instalat pe tabletele iPad 2 blocate doar prin conectarea la iTunes si instalarea ipsw-ului nou, utilizatorii care inca nu au instalat iOS 9.3 avand optiunea de a face Actualizare Software direct din tablete.

Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie lansate noile build-uri pentru alte versiuni ale iPhone sau iPad, insa probabil in cursul acestei zile le vom avea disponibile.

57 COMENTARII

  1. Astia chiar nu mai sunt in stare sa faca ceva bun. Nu ma deranjeaza atat de tare ca reinventeaza acelasi telefon, cat ma dispera problemele din ios

  2. Dacă iOS ar fi instalat pe atâtea modele de telefoane precum este android ar fii falimentara !!! Sincer este o Rușine ca după atâtea beta-URI sa fie la fel de multe probleme !! Rușine Apple

  3. Hmm .. Am pitrocit fiecare beta în parte pe iphone 6 și pot spune că , cu fiecare beta ce tot apărea telefonul meu devenea din ce in ce mai lent .. au lansat 9.3 și iphone 6-le meu merge incredibil de greu .. animațiile sunt foarte lente și agață ..sacadează .. încotro ne îndreptăm ?.. nu are nici o logică ceea ce face apple …

  4. IOS 7 cat de cat ok, cand a aparut 8 era varza, ios 9 era vazut ca rezolvarea problemelor si un spor de performanta. O sa vina Tim si o sa ne spuna ca defapt ios 10 le rezolva pe toate (desigur atunci o sa ne dam seama ca tot aceeasi mancare de peste o sa fie). De la ios 6 nimik nu mai merge cum ar trebui. Nush care e problema ( nu se vrea sau sunt incapabili ).

  5. Bai fratilor …sa fim seriosi ..ios este inca cel mai stabil system de operare …cate probleme va dat androidul ? Sa fim multumiti ca isi d-au seama imiediat de probleme si le rezolva …nu ca la android …are 4 gb ram si tot se blocheaza ….nu va mai convine ios treceti pe android s-au windows…eu sincer nu vad nici un system mai ok decat ios in momentul de fata …au si ei problemele lor,dar ramane cel mai ok .

  6. Eu zic ca sunt prea multe vesiuni beta , sunt 5-6 -7 versiuni beta exclusiv dezvoltatorilor de aplicatii iar apoi vin si versiunile Beta Test Public . La inceput am crezut ca este o treaba buna , apoi am inteles ca aceste beta-uri nu aduc nimic bun , din contra ,,, parca Apple nu reuseste sa gestioneze cum trebuie situatia ( practic este o munca enorma si o grija in plus pentru ei )
    Parca totul a luat-o razna .

  7. Deci trebuie neaparat sa ne luam iPhone SE si iPad pro altfel daca avem modele vechi nu mai merg.
    Mai bine cumpăram modele vechi de ultima generație apărute in magazinele Apple

  8. vorbesti prostii!! spune-mi cateva probleme ale androidului de astazi de care te-ai lovit tu, nu din auzite! mai lasa-ma cu stabilitatea iOS-ului care acum este varza!

  9. Parerea mea este ca Ios-ul a fost stabil si ultrarapid cat timp a fost foarte simplu, cu foarte putine functii. Odata cu introducerea unor functii noi s-a dus si stabilitatea, a trebuit crescuta memoria RAM (dar din zgarcenie nici aceasta marire nu este suficienta) si au inceput sa apara problemele. Rezulta ca atat de mult trambitata “optimizare” a iOS-ului nu era decat urmarea unui sistem de operare ultrasimplist! Ca fost posesor de iPhone (ultimul a fost 5S), actual posesor de telefon cu android, tot ce va spun este din propria experienta!

  10. Bravo V.P ai pus punctul pe ” i” , astazi am butonat un s7, nu se mișcă rău deloc .. dar un s7 cu android N cred că le va rezolva pe toate .. sunt posesor de iphone de la 3g încoace dar iphone 6 -le meu cu 9.3 e varză , aud pe multi că se mișcă impecabil .. să ne aduce aminte de ios 6, vorba lui Steve funcționa perfect , apoi cu timpu a început declinul .. :(! Ăștia care spun că se mișcă superb și impecabil , sunt probabil fani apple de 1 an 2 ..

  11. Danny la 6egde de exemplu începe sa scoată un sunet ca si cum as da volumul mai tare si pana nu il închid si il redeschid nu își revine (nu restart,închis ) plus ca se sacadează ,in opinia mea încă rămâne un telefon frumos dar cu probleme mari in sistemu de operare .

  12. Daca tot se vorbeste atat de android eu am galaxy s5 si de 1 an merge fara oprire fara nici un fel de crash sau blocare ,nu cred ca asa ceva se imtampla si pe ios si desigur un iphone 5s care sta frumos in vitrina pe post de caramida datorita unui upgrade la 9.3 . Acum ce fac pe care sa dau vina ? Pe cel care merge sau pe iphone care il tin degeaba pana se va rezolva problema lor ?

  13. Ca spui tu asta !! Eu am o tableta Nexus 7 si functioneaza perfect .
    Luna asta testez vesiunea 4.0.1 , luna viitoare 4.2.2 , poate 4.4.2 iar intr-un final o dau putin si pe 5.1 .
    Am puterea si posibilitatea sa fac asta .
    Suna bine “cretzule”

  14. Vorbiti prostii astia cu iphone 6. Dfu, restore itunes erase all data si se misca excelent. Vreti backup ?? Pai atunci nu va mai plangeti ca p* toii ca nu va merg animatiile ..nu mananc c** dar sunt cele mai fluide animatii din toate versiunile ios 9. Control center, spot light si scrol configurari absolut impecabil.

  15. Spune-mi câteva probleme ale iOS a cărui “stabilitate e varza”de care te-ai lovit tu,nu din auzite! Vad ca multi afirma pe acest forum cât e de varza ba iOS ba android. Eu spre deosebire de restul,pot dovedi contrariul,cel puțin la device-urile pe care le posed: iPhone 6S plus,iPhone 6 si iPad air. Dar vreau concret,nu abureli,vă ține??? De ex acum câteva zile un user(cred ca Viorel Predatorul,dar nu vreau sa mint) a pus un clip in care 6S plus deschidea appstore in 10 secunde,am urcat un clip pe YouTube in care i-am demonstrat pe 6S plus ca-mi deschidea in 2 secunde. Ziceți ca merge greu 6-le cu 9.3,vreau concret aplicațiile pe care le deschideți si merge greu,eu in secunda doi urc clipul in care va contrazic. Că asa din auzite deja sincer m-am saturat. Mai citesc pe aici ca iOS e plin de buguri dar la o adica fiecare utilizator de iPhone se dă rănit ca la el nu-i asa,cand defapt “se stie” ca iOS e plin de bug-uri. Asta cu “se stie” iarăși e o generalizare cât casa poporului. Ai pățit-o tu personal? Nu,dar “se stie”! Toate astea sunt valabile si pt android,nu mai spune-ți vrute si nevrute despre android daca nu l-ați testat voi si nu ați pățit problema pe care o semnalați. Utilizatorii de android pot si ei la rândul lor demonstra(e si in interesul lor) existența sau inexistența unor probleme semnalate pe platforma lor urcând un clip pe YouTube.Astept de la oricare dintre voi probleme concrete ale iOS-ului pe oricare dintre cele 3 idevice-uri menționate. Si hai sa scoatem din vocabular expresia “se stie”.

  16. Ce coincidenta, am si eu un nexus 7 si ce sa vezi, ultimul update e la 5.1.1. Deci cum cum? O tableta care are 3 ani are probleme in a instala ultimul android aparut? Aha, deci e mai bine la Android? Da-mi raspuns “partzaitule”

  17. Ai observat ca in postarea mea nu am specificat ce telefon am acum, tocmai pentru a nu deschide discutii inutile. Dar acum tu mi-ai ridicat mingea la fileu, asa ca trebuie sa iti spun ca de anul trecut, din luna iulie sau august, am un Galaxy S6 Edge. Nu am avut nici cea mai mica problema cu el, am peste 50 aplicatii instalate (DAR NICI MACAR UN JOC), date mobile, wifi, bluetooth si gps permanent activate, 4 conturi de e-mail cu sincronizare la 30 min iar telefonul nu l-am repornit decat atunci cand actualizarile au necesitat acest lucru. Si daca pe iPhone 5s (ultimul iphone avut), cam in aceleasi conditii de utilizare, nu ajungeam niciodata, seara acasa, cu telefonul pornit daca nu il incarcam peste zi, cu acest S6 Edge am seara aporoximativ 30% baterie. Nu-ti mai spun ca la S5 bateria era net superioare lui S6! Plus ca la iPhone, dai o caciula de bani, iti iei telefonul, dar parca nici nu ar fi al tau, datorita politicii Apple care te lasa sa faci cu telefonul TAU doar ce considera EI ca este bine. O sa imi spui ca exista jailbreak, dar nu mi se pare normal sa cumpar ceva ca sa il modific pentru a ma bucura de produsul MEU!

  18. Problema e simpla , am dat pe tableta asta 500 lei , oferta eMag , o am de ani buni , fimiu o lesina si tot merge saraca plus ca intra si pe mana mea , nebun si eu !! O tin in casa ca de vanzare nu cred ca fac de o ciorba .

  19. In loc sa va juvati pe atatea tablete, mai bine ati citi o carte de gramatica romana! Pacat k iti lasi copilul atata timo pe tableta! Iti vei da seama doar cand va fi prea tarziu cat de gresit este! Maxim 1 ora in weekend, nu pana “lenisa” tableta, drag parinte!

  20. M-a enervat atat de tare prostia parinteasca incat am tastat ca naiba. Oricum nu pot fi acuzata k n-as sti sa scriu. Se disting usor greselile de typing de cele de nestiinta!

  21. Sunt la al cincilea iPhone si niciodata n-am avut probleme cu software-ul sau hardware-ul! Ba chiar primul iPhone al meu si anume 3G-ul il foloseste si dupa 8 ani de zile si astazi tatal meu! Acum sunt mega multumit de iPhone 6S Plus in versiunea de varf si folosesc 189 de aplicatii si niciodata nu mi-a dat vreun crash vreo aplicatie!

  22. N-are cum sa fie asa,tre sa ai si tu musai vreo problema,pur si simplu nu se poate,ca doar “se stie” câte bug-uri si probleme are iOS! Hai recunoaște! :-))

  23. Așa este, eu personal urăsc bugul ăla , în schimb animațiile imi plac foarte mult , imi plăcea fluiditatea .. dar cu ios 9 a dispărut fluiditate și tot .. mă gândeam zilelea astea să imi vând iphone 6 -le să imi iau un 6s sau iphone 6 sigilat doarece cred eu că vine din fabrică cu 8.4 .. Am 9.3 și procentajul bateriei mă seacă nu îl afișează deloc corect , lag-uri, sacadări ..cum pot spune alții că e optimizat nu înțeleg .. poate pentru celelalte modele de telefoane merge mai bine ..

  24. Ce sa faci , nu toti suntem tati model . In general romanii sunt tati model iar tu esti “acel” tata model .
    Copilul e mare , face sport de performanta (arata cum n-ai aratat tu in viata ta ) , invata bine , e cuminte .
    O ora in weekend !! Poti interzice asta copiilor de 13-14 ani ????????
    Nu “k” esti destept rau , typing ,,

  25. Nu inteleg o chestie, cu fiecare versiune noua de ios, fie ea si beta…ati vazut ca merge tot mai greu, de ce ati face update oficial la ultima versiune? Chiar nu v-ati dat seama pana acum ca apple prin update-uri incetineste idevice-urile mai vechi? Ca sa cumparam produsele noi..Faceti update si pe urma va plangeti de lag-uri si bug-uri,etc..

  26. Când încerc sa actualizez software-ul,imi trimite mesajul “Verificarea iOS 9.3 a eșuat,deoarece nu exista conexiune la internet.” dar telefonul este conectat la o rețea wi-fi. Ma poate ajuta cineva? (iPhone 5S)

  27. De la iphone 3g pana la 6s, nu am avut nici o problema cu sistemele de operare, toate au mers implecabil fara nici un lag. Adevarat ca toate rulau pe ultimele modele de iphone (6s cu ios 9, 6 cu ios8, 5s cu ios7 etc) Acum vreau sa trec pe 6s plus. Stima

  28. Serios?? k ala ce reprezinta?? Era complicat sa scrii “ca”? Iar verbul “a stii” cand e negat are doi “i”! Prima lectie e gratis!

  29. Sunt de acord sa scoatem din vocabular expresia “se știe “. Dar cu mult mai celebra expresie “Iphone umilește Samsung” ce facem,o păstrăm?P.S. Dacă nu știi unde se pune ” – “,scrie legat,parcă nu e chiar așa deranjat pentru ochi.

  30. Esti culmea,sa raspund la ce omule daca nu am aceste probleme???Te rog frumos sa-mi spui o problema pe care ai intampinat-o tu cu idevice-ul tau care ruleaza ios 9.3(asta daca ai asa ceva sau folosesti un android si vorbesti ca majoritatea doar din auzite).Iar tu ce faci,imi dai un link cu probleme de ios 9.3??

  31. De acord V. P: zaone pune pe tapet probleme care există. Dacă nu ți se întâmplă ție, unui singur utilizator, nu înseamnă că problema nu există.
    Un lucru e cert: cu cât un sistem devine mai complex cu atât este mai mare frecvența erorilor.

  32. Să îți trăiască puiul! Și când te gândești că unii cu care te contrazici aici sunt de vârsta fiului tău, unii chiar mai tineri 🙂