Apple sustine ca o hotarare judecatoreasca favorabila Samsung contravine Constitutiei SUA

Avocatii companiei Apple sunt de parere ca o recenta hotarare judecatoreasca favorabila Samsung ar incalca in realitate Constitutia SUA si ar trebui anulata deoarece ea nu este legala si nu o poate priva de despagubirile care ii sunt datorate.

In 2014 un juriu a decis ca Samsung a incalcat 5 brevete de inventie ale Apple si ca suma de 119.6 milioane de dolari trebuie platita de catre coreeni in baza acestei incalcari a legislatiei privind drepturile de autor, Samsung atacand aceasta decizie la instantele superioare.

Luna trecuta o instanta de apel a anulat acea hotarare spunand ca Samsung nu a incalcat trei dintre cele 5 brevete de inventie, alte doua dintre ele fiind invalidate, astfel ca in final cei de la Samsung nu ar mai datora vreun cent companiei Apple pentru presupusa copiere a tehnologiilor.

Aceasta decizie este criticata de catre avocatii Apple care o considera a fi ilegala deoarece incalca al saptelea amendament al Constitutiei SUA, iar daca argumentele lor vor fi aprobate intr-un apel formulat impotriva deciziei, atunci ele ar putea da castig de cauza Apple.

In a petition for rehearing en banc filed on Monday with the U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit by Apple’s attorney William Lee of Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr, the company said the panel used materials that it researched itself and were not part of the trial court record to overturn the infringement verdict. This undermined Apple’s Seventh Amendment right to have a jury, and not an appellate court, decide the facts of the case, the company said.

Practic avocatii Apple spun ca instanta de apel a acceptat probe noi impreuna cu apelul celor de la Samsung, acele probe nefiind prezentate in fata juriului care a participat la procesul initial, sau in fata unui alt juriu, iar acest lucru este interzis de catre legea americana.

Daca hotararea este intr-adevar nelegala, atunci ea va fi anulata, iar Samsung va ramane cu datoria initiala de 119.6 milioane de dolari, insa vor mai trece cateva luni pana cand o noua decizie va fi luata.