Razboiul angajatilor Apple impiedica implementarea de functii noi in iCloud si Siri

Desi din exterior totul pare perfect, in interiorul companiei Apple se duce un razboi intre echipele care dezvolta iCloud si Siri, ele avand idei diferite in legatura cu modul in care ar trebui dezvoltat viitorul CDN al companiei Apple, iar acest lucru a facut si prima victima.

Steve D’Aurora, un inginer manager ce a fost integrat in cadrul Apple dupa achizitionarea companiei care a dezvoltat Siri, a parasit compania Apple saptamana trecuta din cauza problemelor de comunicare existente intre echipa sa si cea care dezvolta functii pentru iCloud.

Separat de Steve D’Aurora, din cadrul companiei Apple ar putea pleca inclusiv Darren Haas, acesta din urma fiind seful unei echipe de ingineri care dezvolta servicii pentru cloud, ambii venind impreuna cu intreaga echipa ce a dezvoltat Siri, plecarile lor fiind extrem de importante.

Problemele dintre cele doua echipe de ingineri au aparut dupa ce Apple a initiat multiple proiecte pentru a crea una sau mai multe infrastructuri de tip CDN, razboiul dintre ingineri impiedicand inclusiv implementarea unor functii noi pentru Siri sau iCloud.

Political infighting within Apple’s engineering ranks is holding back the company’s efforts to fix technical problems that have plagued iCloud and iTunes, say people with direct knowledge of the situation. Two engineering teams working on new internal cloud-computing infrastructure to power Apple’s Web services are in open conflict, the people say. Already, the infighting has sparked at least one key employee departure, with more expected soon.

Ultimul an a fost marcat de plecari importante din cadrul companiei Apple, iar luptele de acest gen nu aduc vreun beneficiu pentru cei din Cupertino, Tim Cook parand incapabil sa rezolve probleme de acest gen care macina din interior echipele de ingineri.

Acestea fiind spuse, de fiecare data cand observati probleme cu iCloud, Siri, iTunes sau App Store, ganditi-va ca in Cupertino diverse persoane se cearta din motive mai mult sau mai putin serioase.