Bluetooth 5 dubleaza vitezele de transfer si reduce consumul de energie

5

Bluetooth 5 a fost prezentat oficial saptamana aceasta, noua versiune a celebrului standard promitand sa dubleze viteze de transfer pentru date, in timp ce consumul de energie va fi mult redus pentru a facilita utilizarea indelungata a dispozitivelor noastre.

Mai mult decat atat, raza de actiune a Bluetooth 5 va creste cu de pana la 4 ori, capacitatea de a face transmisiuni de date intre dispozitive crescand cu pana la 800%, dispozitivele care urmeaza sa beneficieze de el avand posibilitatea de a transmite date mai complexe intre ele.

Aceasta schimbare va facilita tranzitia de la clasicul mod de interconectare dintre dispozitive prin Bluetooth cu ajutorul unor aplicatii si va facilita interconectarea directa pentru transfer de date sau control, totul in ideea de a simplifica utilizarea dispozitivelor electronice.

With eight times the broadcast messaging capacity, Bluetooth 5 will further propel the adoption and deployment of beacons and location-based services in the home automation, enterprise, and industrial markets. In scenarios where contextual awareness like navigation and pin-point location are crucial – such as hassle-free airport navigation experiences, asset tracking of warehouse inventory, emergency response, even smart city infrastructure that helps the visually impaired be more mobile – Bluetooth 5 will send custom information people actually find useful in that moment without connection and application barriers.

Bluetooth 5 urmeaza sa fie lansat la sfarsitul acestui an, deci il vom vedea disponibil in gadget-urile care vor fi lansate la inceputul anului viitor, astfel ca iPhone 7 nu va beneficia de aceasta tehnologie, insa iPhone 7S o va avea cu siguranta implementata, Apple facand parte din grupul de companii care contribuie la dezvoltarea Bluetooth.

Mai multe detalii despre Bluetooth 5 gasiti aici.