Facebook iti permite sa oferi note pentru functionalitatea robotilor sai virtuali

Facebook a anuntat astazi implementarea unor functii noi pentru cei care folosesc chatbots in Facebook Messenger, utilizatorii avand posibilitatea de a acorda note robotilor virtuali care sunt acum disponibili in interfata de chat a binecunoscutului serviciu de mesagerie text si nu numai.

Noii chatbots le permit utilizatorilor sa foloseasca Facebook Messenger pentru a face diverse cumparaturi online, pentru a chema un taxi, pentru a cumpara bilete de avion, sau a face rezervari pentru cazare, diverse companii folosindu-i inclusiv pentru a-si ajuta clientii, unii reusind sa anuleze amenzi de parcare cu ajutorul unor asemenea roboti.

Peste 11.000 de chatbots exista in platforma Facebook Messenger in momentul de fata, iar noul sistem de rating anuntat astazi de catre Facebook va permite acordarea de note sub forma de stelute pentru acesti roboti virtuali, utilizatorii putand oferi si impresii in legatura cu modul in care functioneaza ei, acestea ajungand la dezvoltatori.

Mai mult decat atat, Facebook Messenger are implementata inclusiv o noua functie numita Quick replies, aceasta afisand raspunsuri foarte simple si rapide care pot fi date robotilor virtuali, Facebook oferind si un nou sistem care tine comenzile de control vizibile constant in interfata de chat.

“People can leave a 5-star review and provide freeform feedback on your bot from the user control option: Manage > Leave Feedback. Feedback posted here will be emailed to you daily and is also available via the review dashboard in your app settings. Quick Replies appear prominently above the composer, with they keyboard less prominent. When a button is tapped, the message is sent in the conversation with developed-defined metadata in the callback.”

In final, Facebook le ofera acum acestor chatbots posibilitatea de a partaja imagini animate de tip GIF catre utilizatori, insa separat de ele se pot trimite inclusiv fisiere video sau audio, deci companiile vor putea partaja informatii detaliate despre anumite produse, daca utilizatorii au nevoie de ele.

Toate aceste schimbari anuntate de catre Facebook pentru chatbots in Facebook Messenger sunt disponibile chiar acum pentru dezvoltatori, iar la utilizatori vor ajunge abia din momentul in care ele vor fi implementate de catre dezvoltatori.

Facebook Messenger chatbot rating
sistemul de rating pentru chatbots in Facebook Messenger
Facebook Messenger chatbots Quick Reply
sistemul Quick Reply pentru chatbots in Facebook Messenger