Apple vorbeste despre crearea de seriale si show-uri TV

Zilele trecute compania Apple a anuntat oficial ca se afla in cautare de dezvoltatori interesati sa participe la viitoarea sa emisiune TV Planet of the Apps, in cadrul sau urmand a fi promovati dezvoltatori ingeniosi de aplicatii, acestia putand primi inclusiv finantari de la investitori interesati sa profite de pe urma talentului lor.

Foarte multa lume a inceput sa devina interesata de ceea ce are Apple in dezvoltare, astfel ca Eddy Cue, vicepresedintele senior al diviziei de servicii de internet, a vorbit intr-un interviu despre ceea ce incearca Apple sa faca in momentul de fata pe piata TV, afirmatiile sale fiind destul de interesante in intregul context.

In interviul lung, Eddy Cue explica foarte clar faptul ca tot ceea ce face Apple in momentul de fata in domeniul crearii de emisiuni sau seriale TV este gandit pentru a potenta ceea ce ofera Apple Music pentru utilizatori si nu in ideea de a concura cu Netflix sau Comcast, deci Apple nu va lansa prea curand un serviciu de streaming tv online.

Practic Eddy Cue incearca sa linisteasca pe toata lumea care este de parere ca Apple incearca sa concureze cu mari companii specializate pe oferirea de continut multimedia pentru streaming, interesul celor din Cupertino fiind de a oferi continut multimedia diferit pentru cei care au abonamente Apple Music active.

We are only going into the content business [with projects] that we think are really tied to our products. Right now, that’s Apple Music. […] We’re not in the business of trying to create TV shows. If we see it being complementary to the things we’re doing at Apple Music or if we see it being something that’s innovative on our platform, we may help them and guide them and make suggestions. But we’re not trying to compete with Netflix or compete with Comcast.

Desi nu incearca sa concureze cu mari companii de streaming audio, Apple a avut la un moment dat discutii cu privire la achizitionarea unei case de productie pentru filme de lung metraj, sau seriale TV, Time Warner fiind in atentia celor din Cupertino, insa desigur ca discutiile nu au avut vreo finalitate pozitiva.

Look, I read [the reports,] too. In general, there’s always a lot of speculation across many different companies, and some of that relates to the fact that we have a lot of money and so, therefore, we can afford to make acquisitions. So we have a lot of discussions with [Time Warner], but I don’t want to speculate. We’re not — at this point, certainly — actively trying to buy any studio.

In mare, Eddy Cue incearca sa asigure lumea ca Apple nu intentioneaza sa isi schimbe parcursul de pana acum si ca ideea de a crea continut multimedia este de a oferi ceva complementar pentru serviciile existente ale companiei Apple, insa mai mult decat atat nu s-a discutat in Cupertino in momentul de fata.