Cum arata becul LED care poate functiona continuu timp de 40 de ani

 Intr-o lume a electronicelor de unica folosinta scumpe, studioul britanicului Jake Dyson, fiul lui James Dyson (cel a fondat compania Dyson,) a creat un gadget care ar putea dura “o viata intreaga”.

Lampa lui foloseste exact aceleași becuri cu LED-uri ca si orice alt produs de pe piata, si doar prin design-ul inteligent, ar putea lumina frumos si neclintit si pana la 40 de ani, insa vor oferi 70% din intensitatea initiala a luminii.

Britanicul vinde in momentul de fata doar dou modele de lampi: CSYS (lampa de birou) si Cu-Beam (pentru tavan). Ambele dispun de becuri LED cu racire prin tuburi.

“We’ve done a lot of research.One was looking at LED desk lamps, and seeing what was bad about them. Alongside that, we were ripping apart very high-end LED downlight fittings from big companies like Phillips, etc., and doing thermo and electrical tests to find out what was inefficient or bad about them.”

LED-urile de lunga durata Dyson sunt ambalate intr-o lampa numeste CSYS. Design-ul CSYS incorporeaza tehnologia touch-sensitive, tehnologia de reducere a intensitatii si baza sa de aliaj de zinc se roteste cu 360 de grade, sprijinind bratele glisante verticale și orizontale pentru a pozitiona lampa in moduri diferite. Acesta dispune de opt LED-uri.

Dayson ne explica si de ce nu vedem mai multe tehnologii de acest fel. El este de parere ca piata solutiilor de iluminat este una de miliarde de dolari, ia producatorii nu sunt interesati sa dezvolte solutii care tin o viata. Pare logic.