Mobilierul robot controlat prin intermediul unei aplicatii iOS

Iata ca a aparut si mobilierul inteligent care permite transformarea unei camere din dormitor intr-un living printr-o simpla apasare a unui buton.

MIT Media Labl in colaborare cu designer-ul Yves Béhar au creat un sistem care poate tripla spatiul disponibil dintr-o incapere. Mobilierul Ori este inspirat de arta japoneza a impaturirii hartiei origami de care cred ca foarte multi dintre voi ati auzit si ofera senzatia de lux intr-un spatiu redus.

 Ce ofera acest mobilier robot? Suport pentru televizor, carti si alte maruntisuri. Deasemenea se gasesc si un pat si sertare pentru haine si lenjerie. Ansamblul mobilierului se poate glisa intr-o parte sau alta cu ajutorul unor roti, apasand pe un buton. Cand este mutat intr-o parte, camera se transforma in birou sau living, iar cand este mutat in cealalta parte, spatiul se transforma in dormitor.

Each room can be preset for a space, including preferred integrated lighting, so that one touch on the physical interface or on the corresponding app will morph the room.

The on-device console uses manual glider buttons that make the owner feel as though they are magically moving the unit.

Utilizatorii pot, de asemenea, regla setarile cu o aplicatie smartphone, astfel incat camera va fi configurata in aspectul dorit atunci cand ajung acasa.
Mobilierul robot controlat prin intermediul unei aplicatii iOS