Data de lansare iPhone 7 comparata cu toate datele din trecut

Desi aproape 2 luni ne despart de momentul in care iPhone 7 va fi lansat, sau poate chiar iPhone 6SE, iata ca astazi vedem un tabel in care ni se prezinta o comparatie a tuturor datelor de prezentare si lansare pentru terminalele iPhone ale companiei Apple, din 2007 si pana in momentul de fata.

Puteti observa in imaginea de mai jos ca intre 2008 si 2010 compania Apple a ales tot timpul luna iunie pentru a prezenta noile modele ale iPhone, datele de lansare variind in timp in functie de modul in care productia terminalelor a putut fi realizata, lucrurile schimbandu-se dupa lansarea iPhone 4S.

Mai exact, in ultimii 5 ani compania Apple a ales sa lanseze noile terminale iPhone doar toamna, iPhone 4S avand cea mai tarzie data de lansare, in an, dupa el toate terminalele fiind prezentate in prima parte a lunii septembrie si lansate oficial in cea de-a doua parte a lunii, iPhone 6S avand cea mai tarzie data de lansare.

Lansare in 16 septembrie, cea mai timpurie din ultimii 5 ani

Zilele trecute ni s-a spus ca lansarea iPhone 7 va avea loc in 16 septembrie, adica aproape exat la jumatatea lunii, iar multi au ridicat din sprancene spunand ca acest lucru nu este posibil, insa v-am explicat ieri de ce data de lansare iPhone 7 este atat de timpurie, asa ca n-ar trebui sa mai existe dubii.

date lansari iphone

iPhone 7 va fi lansat cu 9 zile mai devreme decat iPhone 6S si privind la vechile lansari, situatia nu este una chiar atat de greu de crezut, mai ales ca iPhone 6S a fost lansat cu 6 zile mai tarziu decat iPhone 6, anul trecut compania Apple lasand nu mai putin de 16 zile intre prezentarea oficiala si lansare.

Situatia de acum forteaza Apple sa lanseze iPhone 7 mai devreme decat si-ar fi dorit, iar asta pentru a putea prezenta vanzari destul de bune pentru T3 2016, cele pentru primul weekend si zilele urmatoare putand avea un impact major asupra cifrelor anuntate de catre compania Apple pentru ultimul trimestru fiscal al anului sau financiar.

Acestea fiind spuse, dupa cum se prezinta situatia acum, lansarea iPhone 7 din 16 septembrie pare destul de sigura, si confirmarea o vom avea pe la jumatatea lunii august, atunci urmand a fi trimise invitatiile pentru evenimentul pe care cei din Cupertino ar trebuis a il organizeze pentru a prezenta terminalul.