Prima Pagina iPhone iPhone Edge devine realitate intr-un nou brevet de inventie al Apple

iPhone Edge devine realitate intr-un nou brevet de inventie al Apple

Apple vrea sa copieze seria Edge a Samsung cu un iPhone care are ecran curbat spre marginile exterioare ale carcasei.

Daca Samsung a copiat atat de multe de la Apple, inclusiv imaginile pentru Apple Watch, cei de la Apple urmeaza sa le raspunda cu aceeasi moneda, iar intr-un brevet de inventie inregistrat recent, cei de la Apple confirma interesul vis-a-vis de dezvoltarea unui iPhone Edge, adica un smartphone care are ecran curbat spre margini.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum ar putea arata curbura ecranului iPhone Edge, compania Apple descriind si unele dintre functiile pe care smartphone-ul le-ar putea avea in respectiva portiunea de ecran, toate aceste functii fiind oferite in Samsung Galaxy S7 Edge de catre cei de la Samsung.

Desi terminalele Samsung din seria Edge au un ecran complet care inconjoara intreaga carcasa, cei de la Apple ar urma sa intrerupa artificial ecranul la margine, inainte de a fi afisata curbura, insa vorbim tot despre un ecran intreg, separarea partilor urmand a fi facuta din software, sau printr-o alta metoda.

Electronic devices may be provided that contain flexible displays that are bent to form displays on multiple surfaces of the devices. Bent flexible displays may be bent to form front side displays and edge displays. Edge displays may be separated from front side displays or from other edge displays using patterned housing members, printed or painted masks, or by selectively activating and inactivating display pixels associated with the flexible display.

Apple vrea sa copieze Samsung Galaxy S7 Edge

Fara a face abstractie de faptul ca in realitate breveteaza functii pe care un alt competitor le ofera deja intr-un smartphone propriu, cei de la Apple descriu si gesturi care ar putea fi folosite pentru a afisa anumite functii ale iOS in curburile ecranului, exact acelasi lucru fiind disponibile pentru terminalele Samsung din seria Edge.

Edge displays may alternately function as virtual buttons, virtual switches, or informational displays that are supplemental to front side displays. Virtual buttons may include transparent button members, lenses, haptic feedback components, audio feedback components, or other components for providing feedback to a user when virtual buttons are activated.

Chiar daca vorbim doar despre un brevet de inventie, intentiile celor de la Apple sunt cat se poate de clare, iar in Cupertino se pare ca unii ingineri se joaca cu ideea crearii unui iPhone Edge, si m-as hazarda sa spun ca exista macar un prototip al unui asemenea dispozitiv intr-un laborator, undeva.

apple iphone edge

 • V.P

  Foarte bine fac , chiar vreau sa vad Edge-ul in iPhone 7s . Cred ca beau trei zile sa vad asta din partea masonilor .

 • Srb Srb

  serios?

 • V.P

  Ai cuvantul meu !!

 • Srb Srb

  deci esti f serios ca unii ajung sa bea trei zile pt un iphone ????

 • Ionut

  Daca ii mai baga si protectie la apa si praf IP68, o sa vezi ahtiatii apple ca vor sa cumpere stickere cu Samsung sa puna pe telefoane :))))))))))))))

 • V.P

  Pentru ecranul ala curbat beau trei zile ,

 • Srb Srb

  ai de capu meu….:)) vodka?

 • Srb Srb

  daca ar fi sa aleg, as vrea screen to body ratio 90%

 • V.P

  cu Sprite !!

 • Mircea

  Cum vara nu prea sunt seriale, urmaresc in fiecare zi cu maxim interes, disputele si comentariile de aici. Keep it up!

 • Ionut

  Bã stați puțin că eu sunt în urmă cu știrile! @srb srb se crede cumva mason?

 • Marcel

  Si Lime

 • V.P

  Nu este mason @Ionut , din spusele lui e dumnezeu pe pamant .