iPhone 7 – chip A10 cu procesor dual-core de 2.37 GHz si 3 GB RAM

Un nou presupus benchmark pentru iPhone 7, sau mai bine zis iPhone 7 Plus avand in vedere ca numele de cod iPhone9,2 este specificat in test, a aparut pe internet si el ne arata ceea ce ar trebui sa asteptam de la viitorul smartphone, cel putin din punct de vedere al performantelor pe care le are.

Vorbim despre un iPhone 7, sau iPhone 7 Plus cu un chip A10 ce are un procesor dual-core tactat la 2.37 GHz, dar si 3 GB RAM, o parte dintre aceste informatii fiind deja furnizate de catre diverse zvonuri aparute in ultimele luni, puterea de procesare fiind cu mult mai mare fata de ce a actualelor modele.

Practic, putem vedea ca acest benchmark ne spune ca iPhone 7, sau iPhone 7 Plus va avea o putere de procesare ce este cu aproape 50% mai mare decat cea a iPhone 6S, acesta obtinand 2500 de puncte in testele single-core, sau 4300 de puncte in cele multi-core, deci vorbim despre un presupus spor enorm.

Performantele iPhone 7 dezvaluite de un benchmark

Rezultatul acestui presupus benchmark este chiar mai bun si decat cel inregistrat de catre tableta iPad Pro cu ecran de 12.9 inch, iar asta in conditiile in care ea are un procesor la fel de rapid, dar si cu 1 GB de RAM in plus, ea obtinand scoruri de 3300 puncte in testul single-core si 5500 puncte in testul multi-core.

iPhone 7 Plus benchmark

Ca sa fiu sincer, rezultatele acestui presupus benchmark pentru iPhone 7 sau iPhone 7 Plus mi se par a fi cu mult peste ceea ce asteapta foarte multa lume de la compania Apple, sporul de performanta fiind in general de pana in 20% de la un model la altul, asa ca e greu de spus cat de reale sunt rezultatele.

Mai mult decat atat, benchmark-ul nu se gaseste in arhiva Geekbench, dar acest lucru nu ar fi neobisnuit, totusi, un iPhone 7 Plus cu procesor dual-core tactat la 2.37 GHz si cu 3 GB RAM pare parca prea frumos pentru a fi adevarat, in special in ceea ce priveste frecventa de lucru a procesorului.

Rezultatele de astazi sunt mai slabe decat cele prezentate de un presupus benchmark anterior pentru iPhone 7, insa exista posibilitatea ca rezultatul mai mic sa fie atribuit unui iPhone 7 cu un procesor mai slab, iar rezultatul mai buna sa fie al unui iPhone 7 Plus cu procesor mai puternic.

procesor iPhone 7 benchmark
Benchmark publicat in iulie pentru iPhone 7

UPDATE: Presedintele companiei care dezvolta Geekbench a confirmat faptul ca benchmark-ul de mai sus este fals.