Procesorul iPhone 7 este la fel de rapid precum cel al iPad Pro

Chip-ul A10 care include procesorul iPhone 7 apare astazi intr-un prim benchmark si ne arata ce fel de performante ne va oferi compania Apple pentru acest terminal si iPhone 7 Plus, el fiind la fel de performant precum chip-ul A9X care este implementat in iPad Pro, lucru care era de asteptat.

Practic noul chip A10 cu procesorul iPhone 7 obtine un scor de 3000 de puncte in testul single-core al Geekbench, adica exact atat cat obtine si cel A9X din iPad Pro, insa scorul este cu 500 de puncte mai bun decat cel inregistrat de catre chip-ul A9 implementat de catre Apple in iPhone 6S.

Performante cu 20% mai bune in noul chip A10

Facand un simplu calcul matematic aflam ca acest chip A10 cu procesorul iPhone 7 va fi cu 20% mai performant decat chip-ul A9 integrat in iPhone 6S, iar acest lucru este imbucurator, compania Apple continuand sa ofere performante de top pentru smartphone-urile pe care le lanseaza pe pietele globale.

Desi acest lucru nu a fost confirmat, noul chip A10 cu procesorul iPhone 7 urmeaza sa fie fabricat folosind un proces de productie de 16nm, TSMC fiind compania care va fabrica majoritatea acestor componente, deci practic vorbim despre aceeasi tehnologie folosita in A9 si A9X, diferentele in performante fiind date de viteza de lucru a nucleelor.

procesor iPhone 7 benchmark

Daca fata de actualul chip A9, noul chip A10 cu procesorul iPhone 7 are un spor de performanta de 20%, fata de vechiul chip A8 sporul de performanta este de aproape 50%, iar aici se va vedea o diferenta foarte mare pentru cei care vor trece de la iPhone 6 la noul smartphone, performantele urmand a fi cu mult imbunatatite.

La fel de rapid ca iPad Pro

In tabletele iPad Pro compania Apple foloseste un chip A9X tactat la frecvente diferite, mai exact tableta cu ecran de 12.9 inch are un procesor ce functioneaza la frecventa de 2.24 GHz, in timp ce iPad Pro 9.7 inch are procesorul tactat la 2.16 GHz, diferenta in frecventa fiind mica, la fel ca si cea in performantele tabletelor.

Este greu de spus la ce frecventa va alege sa tacteze Apple procesorul iPhone 7, insa daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca ea va opta pentru frecventa iPad Pro 9.7 inch din cauza ecranului de dimensiune mult mai mica si a task-urilor care pot fi intreprinse pe un dispozitiv de dimensiuni reduse, caldura degajata de chip fiind deasemenea o problema.

4 GB RAM ?

Pentru a obtine performante atat de bune, Apple a implementat si 4 GB RAM in chip-ul A9X al iPad Pro, iar acum se pune intrebarea daca noul chip A10 va avea o cantitate similara de RAM, sau compania Apple va decide sa ramana la cei 2 GB actuali, acestia dovedindu-se a fi suficienti pentru majoritatea task-urilor.

Un zvon aparut lunile trecute indica faptul ca Apple va implementa 3 GB RAM in iPhone 7 Plus pentru camera duala, insa de atunci si pana acum nu a mai aparut vreo confirmare de acest gen, asa ca ramane doar sa vedem prima dezasamblare a unuia dintre cele doua noi terminale pentru a vedea ceea ce ne va oferi compania Apple.

Voi ce parere aveti despre performantele noului chip A10 si cat RAM credeti ca vom avea in terminale ?

10 COMENTARII

  1. ma bucur, da. dar iPhone a fost oricum cel mai rapid telefon de fiecare data la aparitie, nu in benchmark-uri, ci in teste side by side cu restul flagship-urilor. putea sa lase si A9 in iPhone 7, ca nu ma suparam. iPhone 6s continua dupa aproape un an de zile sa distruga in teste side by side de deschidere si redeschidere a unui set prestabilit de aplicatii identice orice alt competitor.. sper ca se vor concentra si pe alte schimbari demne de renumele lor, nu doar pe transformarea procesorul intr-o bestie :))

  2. Sper sa ramana la 2gb ram
    In acest fel vor rezista si terminalele mai vechi pe piata, aplicatiile fiind optimizate in continoare la 1 si 2gb de ram !!!
    Altfel o sa li se rupa si incet mor toate !!!

  3. Daca nu schimba rezolutia de la device-uri cred ca tot 2 gb o sa aiba. Totusi o sa fie problematic daca raman cu rezolutia asta…

  4. Deci procesorul din Iphone 7 va fi la fel de performant ca procesorul pe care Apple îl foloseste de 1 an de zile în Ipad Pro.
    Interesant ca unii se bucura să audă asta.

  5. Nu cred ca Apple va mari cantitatea de RAM, pentru ca se asteapta ca iPhone 7 sa nu straluceasca. Cred ca Apple va pastra “cireasa de pe tort” pentru iPhone aniversar, cand va creste RAMul, va pune o noua generatie de procesor (poate A10 sau “Ax”), etc;
    Cred ca Apple isi doreste sa dea lovitura iar cu acel iPhone, si nu vrea sa iroseasca resurse pentru iPhone 7.