DuoSkin – Tatuajul cu, care iti poti controla smartphone-ul si electrocasnicele

Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o tehnologie care ne-ar permite sa controlam dispozitivele cu ajutorul unui tatuaj temporar.

Aceasta noua tehnologie va fi prezentata la un simpozion desfasurat luna viitoare si se numeste DuoSkin si arata ca un tatuaj auriu. Cercetatorii spun ca tatuajul poate avea forma oricarui grafic software si este imprimat cu un material auriu conductor de electricitate.

Ce e noutate e faptul ca tatuajul poate fi folosit pe post de touchpad sau pentru a descarca date.

We believe that in the future, on-skin electronics will no longer be black-boxed and mystified; instead, they will converge towards the user-friendliness, extensibility, and aesthetics of body decorations, forming a DuoSkin integrated to the extent that it has seemingly disappeared.

Procesul implica materiale simple: film de vinil, hartie de tatuaj subtire, adeziv, si foi de frunze de aur. Acestea sunt suprapuse si taiate bazat pe un sablon care poate fi facut prin orice software de proiectare.

Surface-mount electronics are then punched through a small hole in the tattoo paper. This attaches them to the gold leaf which does its magic as the conductive material.

The whole process can be mass produced by machine, or created by users manually. Users would apply this onto skin, just like a temporary tattoo—by sticking it face-down on your skin and dampening it with water.

Pana in prezent, echipa a folosit tatuajul cu interfetele de frunze de aur pentru trei functii principale. In primul rand, l-au folosit ca un dispozitiv de intrare, in mod special ca un controler pentru un player muzical. Ei au creat sabloane de proiectare de interfete cum ar fi butoane, cursoare, si trackpad 2D.

Apoi au realizat un ” ecran ” care isi schimba culoarea si se aprinde in functie de emotie sau de temperatura, folosind pigmenti termocromice.

De asemenea, au testat interfata ca un dispozitiv de comunicatie wireless care utilizeaza etichete Near Field Communication (NFC). Acest lucru inseamna ca datele pot fi trimise de tatuaj catre telefoanele mobile.

Oh, si au incercat, de asemenea, incorporarea luminilor cu LED-uri in tatuaje.
Urmariai videoclipul de mai jos pentru totul pe larg.

https://www.youtube.com/watch?v=2Owo-HaNKbw