Prima Pagina UBER UBER doneaza 50% din valoarea curselor facute pentru a vizita Cumintenia Pamantului

UBER doneaza 50% din valoarea curselor facute pentru a vizita Cumintenia Pamantului

UBER a anuntat astazi ca va dona 50% din contravaloarea curselor facute de catre clienti pentru a vizita statuia “Cumintenia Pamantului”, expusa la Muzeul BNR, initiativa avand rolul de a genera fonduri suplimentare pentru campania “Brancusi e al meu” menita sa rascumpere statuia detinuta de catre mostenitorii celebrului sculptor.

Cei de la UBER au fost recent implicanti intr-un scandal la Cluj, unde patru soferi au fost amendati cu 100.000 LEI si le-au fost retinute masinile de catre politie deoarece au efectuat curse de transport de persoane fara autorizatie, miscarea de astazi avand menirea de a pune compania intr-o lumina ceva mai buna.

Conform celor de la UBER, aceasta campanie de donatii se va desfasura pe perioada unei luni, adica pana la jumatatea lunii septembrie, guvernul Romaniei asumandu-si obligatia de a plati contravaloarea statuii “Cumintenia Pamantului” pana la data de 31 septembrie, aproximativ 10% din suma necesar fiind stransa din donatii.

Pentru ca UBER sa doneze bani in campania “Brancusi e al meu”, clientii trebuie sa :

  • programează o vizita la Muzeul BNR până vineri, 16 septembrie. “Cumințenia Pamântului” poate fi vizitată de luni până vineri, între 10:00 și 18:00, cu programare prealabilă. Află mai multe despre condițiile de vizitare;
  • Comandă o mașină în aplicația Uber și introdu ca destinație Muzeul BNR;
  • echivalentul a 50% din valoarea fiecărei curse va ajunge în conturile Ministerului Culturii, pentru campania “Brâncuși e al meu”.

Desi UBER este o companie controversata in intreaga lume prin prisma faptului ca incearca sa ofere servicii similare celor de taximetrie, dar fara a se inregistra ca fiind o companie de taximetrie, aceasta initiativa merita laudata, iar daca doriti ca statua “Cumintenia Pamantului” sa ramana in Romania, atunci faceti si voi o donatie.

brancusi e al meu sms

 

  • terrymada

    Ar merita laudate initiativele de donatii pt spitale, cercetare, scoli, gradinite, masuri antipoluare, masuri de dotare pt institutiile statului. Terminase guvernul lista cu toate problemele din Romania si in lipsa de altele a zis: hai domnule sa donam pentru o piatra ca in sfarsit au stabilit unii suma ca sa o vanda…nu zic ca nu ar fi un demers corect pt reintregirea patrimoniului dar exista mii de alte prioritati.

  • andrian

    bravo! aici ai perfecta dreptate!