Noul controller DualShock 4 este compatibil cu Mac

Noul controller Dualshock 4 va fi compatibil cu Mac si PC, iar aplicatia Playstation Now aduce jocurile conslei chiar si pe calculatoare.

0

V-am spus ieri ca pentru noua consola Playstation 4 compania Sony a creat si un nou controller DualShock 4, iar in baza unor informatii aparute aseara, el va fi compatibil si cu Mac. Acest nou accesoriu va putea fi conectat la Mac si PC cu ajutorul unui USB dongle, deci nu va fi nevoie de utilizarea unu cablu pentru a controla jocurile.

Conform celor de la Sony, toate butoanele si touchpad-ul noului controller DualShock 4 vor fi functionale pe Mac, deci vorbim despre suport total oferit. Pana acum cei de la Sony nu au oferit suport de acest gen pentru asemenea accesorii, asa ca schimbarea este una de bun augur pentru toti posesorii de Mac-uri.

DualShock 4 este primul controller pentru console Playstation 4 care este compatibil cu Mac printr-o conexiune Bluetooth, dar si primul care va oferi toata functionalitatea butoanelor si a touchpad-ului pe calculatoarele celor de la Apple, solutiile de pana acum necesitand conectare cu fir si aplicatii care nu aveau suport pentru toate butoanele.

“Anuntam astazi un nou produs, adaptorul USB Wireless DualShock 4, care va fi lansat la inceputul lunii septembrie la un pret sugerat de 25 de dolari. Acest adaptor va permite conectarea Dualshock 4 la PC si Mac fara fir, si va oferi toate functiile controllerului: butoane, stick-uri analog, touchpad, led-ul iluminat, senzorii de miscare, vibratiile si portul audio de 3.5mm.”

Separat, aplicatia Playstation Now a fost lansata pentru sistemul de operare Windows, ea oferind acces la unele jocuri disponibile exclusiv pentru consolele Playstation. Practic utilizatorii calculatoarelor se vor putea bucura pe PC-uri de ceea ce aveau doar pe console, insa desigur ca le va trebui si un controller care sa-i ajute.

Desi deocamdata cei de la Sony nu au spus daca vor oferi aplicatia Playstation Now si pentru Mac, insa exista sanse foarte mari sa o faca. Din moment ce au lansat acest controller DualShock 4 cu suport pentru Mac, este clar ca iau in calcul oferirea jocurilor de pe console si pe calculatoarele celor de la Apple.

In clipul video de mai jos puteti vedea o prezentare video pentru Playstation 4 slim.

https://www.youtube.com/watch?v=2tI1GOBd8oA