Gorilla Glass SR+ protejeaza ecranul smartwatch

Corning a anuntat in cursul noptii trecut elansarea Gorilla Glass SR+, un nou material de protectie care are menirea de a proteja ecranele ceasurilor inteligente din lumea intreaga. In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata aceasta sticla de protectie, iar Gorilla Glass SR+ incearca sa fie solutia pentru producatorii de wearable-uri care se gandesc sa ofere protectie crescuta pentru dispozitive.

Gorilla Glass SR+ este rezultatul unui asa-numit Project Phire lansat in 2015 de catre compania Corning, el avand menirea de a aduce sticla de protectie pentru ecranele smartwatch-urilor. Materialul folosit pentru aceasta sticla de protectie ar fi complet nou, el combinand duritatea, sensibilitatea si claritatea celui pentru smartphone cu rezistenta la zgarieturi oferita de un ceas de lux.

Gorilla Glass SR+ este cu 70% mai rezistent decat orice alta alternativa pentru a proteja ecranele ceasurilor inteligente, insa imbunatatirile nu se opresc aici. Multumita claritatii pe care o ofera sticla de protectie a ecranului, smartwatch-urile vor avea si o autonomie mai buna deoarece luminozitatea ecranului va fi mai mica, chiar cu 25% in lumina directa a soarelui.

Cei de la Corning nu au anuntat deocamdata cine urmeaza sa implementeze Gorilla Glass SR+ in propriul smartwatch, insa probabil va ajunge inclusiv in Apple Watch. Acum Apple foloseste un material de protectie numit Ion-X in modelele Sport si safir in cele din otel inoxidabil, sau aur, deci probabil vom vedea o schimbare.

Este putin probabil ca Apple sa renunte la safir pentru Gorilla Glass SR+, insa este posibil sa faca trecerea de la Ion-X la acest nou material, daca el va fi mai bun. Daca Gorilla Glass SR+ va fi utilizat sau nu de catre Apple vom afla abia dupa ce Apple Watch 2 va fi lansat oficial, adica cel mai probabil in toamna acestui an.

Gorilla Glass SR+