Datele din 68 de milioane de conturi Dropbox au aparut pe internet

Saptamana trecuta v-am spus ca Dropbox recomanda schimbarea parolelor utilizatorilor care nu au mai facut acest lucru din 2012 incoace, la mijloc fiind un hack al celebrei retele. Compania a afirmat ca problema nu este una majora si ca utilizatorii nu sunt in pericol, insa realitatea este cu mult diferita.

Mai exact, in cursul zilelor trecute au aparut pe internet datele a nu mai putin de 68,680,741 de conturi ale utilizatorilor Dropbox, deci problema este extrema. Informatiile vin dintr-un fisier de 5 GB care contine aceste date, iar un angajat senior al Dropbox a confirmat faptul ca ele sunt 100% reale, deci problema este una extrem de mare pentru companie.

32 de milioane dintre aceste parole ale conturilor Dropbox sunt protejate cu un sistem numit bcrypt si este putin probabil ca ele sa fie decriptate de catre hackeri. Restul de 36 de parole sunt criptate folosind un sistem SHA-1, insa un numar unic aleator a fost adaugat pentru ele, astfel ca spargerea nu va fi chiar atat de usoara.

Chiar daca teoretic toti utilizatorii Dropbox sunt in siguranta, din pacate e greu de spus cata lume a fost in realitate afectata in mod negativ de catre hack. Chiar si asa, furtul datelor a 68 de milioane de conturi Dropbox este o problema majora si pune in discutie nivelul de securitate pe care il au serverele companiei care are sute de milioane de utilizatori.

dropbox hack