Apple a crescut pretul iPhone 7 in Europa

Compania Apple a crescut preturile iPhone 7 si iPhone 7 Plus in Europa, Marea Britanie fiind cea mai afectata, in principal din cauza Brexit.

V-am spus aseara care este pretul iPhone 7 in Germania si v-am spus ca Apple a crescut preturile noilor sale terminale in Europa, diferenta fata de cele anterioare fiind destul de mare. Vorbim despre cresteri diferite pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar asta pentru ambele terminale au tehnologii diferite, unele mai valoroase si altele mai putin valoroase.

In general in majoritatea tarilor europene iPhone 7 este cu aproximativ 15 – 20 de euro mai scump decat iPhone 6S, asta desigur fara ni se oferi vreo explicatie cu privire la crestere. Totusi, cea mai mare crestere de pret iPhone 7 este facuta de catre compania Apple in Marea Britanie, acolo pretul crescand cu 60 de lire, sau 71 de euro.

In cazul iPhone 7 Plus diferenta este si mai mare, in majoritatea tarilor europene pretul iPhone 7 Plus crescand cu 40 – 50 de dolari fata de cel practicat pentru iPhone 6S Plus. In Marea Britanie avem din nou o situatie speciala, compania Apple crescand pretul iPhone 7 Plus cu 100 -130 de lire, sau 118 – 154 de euro, fata de iPhone 6S Plus.

Pretul iPhone 7 a crescut foarte mult in Europa

Daca in Marea Britanie, britanicii pot da vina pentru Brexit pentru cresterea pretului iPhone 7, problema este ca, inclusiv in aceste conditii, el tot este mai mic decat cel din Germania. Diferenta dintre pretul iPhone 7 Plus in Marea Britanie si Germania este de 50 de euro, iar asta in conditiile in care Apple a crescut foarte mult pretul iPhone 7 Plus in comparatie cu cel al iPhone 6S Plus.

Este greu de explicat de ce Apple a crescut pretul iPhone 7 in Europa atat de mult, avand in vedere ca ele erau oricum foarte mari, insa probabil strange bani sa-si plateasca impozitele. As vrea sa nu cred ca Apple a crescut preturile dupa ce a fost acuzata de evaziune fiscala de catre autoritatile europene, insa este foarte greu sa nu tragi o asemenea concluzie.

pret iphone 7 mare europa

Din pacate, Apple ne arata ca se lacomeste, chiar foarte mult in unele cazuri, asa ca va fi interesant de vazut daca europenii vor reactiona cumparand mai putine terminale. Marea Britanie este cea mai afectata de schimbarile de preturi, iar acolo ele sunt aplicate si la alte produse ale companiei Apple.