Apple neaga oficial achizitia Tidal

Acum cateva saptamani au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Apple este interesata sa cumpere Tidal, un serviciu de streaming audio condus de catre Jay-Z. Incercand sa nege toate zvonurile privind aceasta achizitie, Jimmy Iovine, co-fondator Beats si manager al Apple, a anuntat ca Apple nu va cumpara Tidal.

Iovine spune ca Apple este foarte multumita sa lucreze in mod independent si ca nu cauta sa cumpere servicii de streaming audio concurente din SUA, sau alte tari. Interesul celor de la Apple vis-a-vis de Tidal are totusi o alta motivatie, Apple dorind sa beneficieze de pe urma relatiei foarte bune pe care serviciul o are cu artistii de top.

Jay-Z este unul dintre fondatorii Tidal, insa Beyonce si foarte multi alti artisti importanti din SUA sunt parteneri in companie si lanseaza mult continut exclusiv pentru ea. Alicia Keys, J. Cole, Nicki Minaj, Chris Martin, Calvin Harris si Kanye West sunt doar cativa dintre ei, iar a obtine continut exclusiv de la ei pentru Apple Music ar fi un castig enorm pentru Apple.

Tidal are in momentul de fata nu mai putin de 4.2 milioane de clienti platitori de abonamente, adica un sfert din ceea ce are Apple Music, integrarea lor in ecosistemul Apple putand fi benefica pentru americani. Desigur ca Apple trebuie sa se si inteleaga cu Jay-Z pentru o achizitie, iar chiar daca Iovine spune acum ca interesul nu exista, realitatea poate fi cu totul alta.

Iata ce a avut de spus Jimmy Iovine: “Avem propriile planuri pentru dezvoltare. Nu suntem interesati sa cumparam alte servicii de streaming.”

apple music nu cumpara tidal