iPhone 7 Plus vs iPhone 7 – cat conteaza cei 3 GB RAM ?

iPhone 7 Plus si iPhone 7 sunt comparate intr-un nou test pentru a ni se arata daca toti cei 3 GB RAM sunt folositi cum trebuie.

iPhone 7 Plus are 3 GB RAM, cu unul mai mult decat iPhone 7, compania Apple evitand sa faca vreo mentiune cu privire la utilitatea acelui GB de RAM suplimentar. In clipul video de mai jos cineva a incercat sa ne arate daca acest GB de RAM suplimentar isi merita banii, iar raspunsul nu este chiar atat de simplu precum pare la o prima vedere.

Pentru a testa capacitatea iPhone 7 si iPhone 7 Plus de a utiliza intregul RAM disponibil, au fost deschise foarte multe pagini in browserul Safari al iOS 10. Revenind la primele pagini deschise, ambele terminale le reincarca in totalitate in loc sa le deschida din RAM, semn ca iPhone 7 Plus nu foloseste acel GB de RAM suplimentar pentru iOS, ci probabil pentru camera duala.

Diferentele in performante in Safari nu sunt suficient de mari pentru a ne arata ca diferenta de 1 GB RAM conteaza intre iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Totusi, in aplicatii pentru procesare foto/video, sau in inregistrarea de poze si clipuri video folosind noua camera duala, acel GB de RAM suplimentar s-ar putea dovedi a fi extrem de util.

Acestea fiind spuse, daca intentionati sa cumparati iPhone 7 Plus doar pentru a beneficia de 1 GB RAM suplimentar in folosirea zilnica, s-ar putea sa fiti foarte dezamagiti. Daca il cumparati pentru a va folosi de el in alte task-uri care necesita multe resurse, atunci cu siguranta veti aprecia performantele pe care le va oferi terminalul vostru.