Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 Plus vs iPhone 7 – cat conteaza cei 3 GB...

iPhone 7 Plus vs iPhone 7 – cat conteaza cei 3 GB RAM ?

iPhone 7 Plus si iPhone 7 sunt comparate intr-un nou test pentru a ni se arata daca toti cei 3 GB RAM sunt folositi cum trebuie.

iPhone 7 Plus are 3 GB RAM, cu unul mai mult decat iPhone 7, compania Apple evitand sa faca vreo mentiune cu privire la utilitatea acelui GB de RAM suplimentar. In clipul video de mai jos cineva a incercat sa ne arate daca acest GB de RAM suplimentar isi merita banii, iar raspunsul nu este chiar atat de simplu precum pare la o prima vedere.

Pentru a testa capacitatea iPhone 7 si iPhone 7 Plus de a utiliza intregul RAM disponibil, au fost deschise foarte multe pagini in browserul Safari al iOS 10. Revenind la primele pagini deschise, ambele terminale le reincarca in totalitate in loc sa le deschida din RAM, semn ca iPhone 7 Plus nu foloseste acel GB de RAM suplimentar pentru iOS, ci probabil pentru camera duala.

Diferentele in performante in Safari nu sunt suficient de mari pentru a ne arata ca diferenta de 1 GB RAM conteaza intre iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Totusi, in aplicatii pentru procesare foto/video, sau in inregistrarea de poze si clipuri video folosind noua camera duala, acel GB de RAM suplimentar s-ar putea dovedi a fi extrem de util.

Acestea fiind spuse, daca intentionati sa cumparati iPhone 7 Plus doar pentru a beneficia de 1 GB RAM suplimentar in folosirea zilnica, s-ar putea sa fiti foarte dezamagiti. Daca il cumparati pentru a va folosi de el in alte task-uri care necesita multe resurse, atunci cu siguranta veti aprecia performantele pe care le va oferi terminalul vostru.

 • NicKel

  auch!

 • Emilio Giovanni

  Deci, să înțeleg că nu se merită achiziționarea de iPhone 7 plus? Dacă se dovedește ca e vrajeală ma voi reorienta.

 • VIP

  Poate ca iOS nu prea e in stare sa foloseasca cei 3 Gb de RAM – cum stim ca multitasking-ul e super limitat la ce lasa Apple sa functioneze , cum nu prea are functii si procese care sa ruleze in parallel , cum task-urile le face cu in singur core si pe rand , avem si raspunsul .
  iOS nu stie sa foloseasca 3 Gb de RAM asa cum nu a stiut sa folosesca nici procesorul pe 64 biti . Free RAM is wasted RAM .
  Poate 1 Gb extra at ajuta la post processing la fotografii .