iPhone 7 – iata cat de bine se vinde

iPhone 7 ar fi inregistrat vanzari mai bune decat iPhone 6S conform unei analize a numarului de terminale iPhone active.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au avut parte de o lansare problematica deoarece Apple nu a avut suficient de multe unitati in stoc pentru a acoperi cererea masiva pentru terminale. In ciuda faptului ca mai toata lumea vedea terminalele ca fiind un esec, Apple nu poate produce suficient de multe pentru a-si multumi clientii, dar oare cate unitati au fost vandute in primul weekend ?

Apple a decis sa nu mai anunte cifrele privind primul weekend de vanzari pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar toata lumea a ramas cu intrebarea daca nu cumva vanzarile au fost mici. Ei bine conform celor de la Localytics, vanzarile ar fi fost cel putin la fel de bune precum cele inregistrate pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus anul trecut.

In imaginea de mai jos aveti o comparatie privind temrinalele iPhone active dupa primul weekend de vanzari, datele acoperind lansarile din ultimii 3 ani. Dupa cum puteti vedea, iPhone 7 si iPhone 6S sunt la egal in ceea ce priveste procentul de terminale active, iPhone 7 Plus avand totusi un procent cu 0.1% mai mic decat iPhone 6S Plus.

iPhone 7 se vinde cel putin la fel de bine precum iPhone 6S
iphone comparatie modele vechi

Diferenta este data de faptul ca anul acesta Apple nu a vandut iPhone 7 Plus in magazine in ziua lansarii, desi anul trecut a avut suficiente terminale iphone 6S Plus pentru clienti. Daca Apple ar fi avut suficiente modele ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus in magazine in ziua lansarii, atunci acele procente ar fi fost mult mai mari dect le vedem noi.

Bun, acum va uitati la iPhone 6 care reprezenta in 2014 2% dintre terminalele iPhone active la nivel global, iar iPhone 6S si iPhone 7 au doar 1%. Ei bine diferenta este data de cresterea bazei de terminale active, cu aproximativ 250 – 400 de milioane de terminale iPhone in 2 ani, iar acel procent singuratic al iPhone 7 ar putea fi mai mare decat cele 2 ale iPhone 6.

In 2015 iPhone 6S si iPhone 6S Plus s-au vandut in mai multe unitati decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, desi procentele s-au injumatatit, asa ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au intrecut predecesoarele lor anul acesta. E greu de spus cu cat mai mult a vandut compania Apple, dar luand in calcul cresterea bazei de terminale active, este clar ca vanzarile au fost mai mari.

Datele celor de la Localytics au fost preluate din aplicatii care au fost instalate pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus, deci nu acopera terminalele vandute si neactivate, numarul real de vanzari fiind mai mare.