Galaxy S8 – ecranul va acoperi intregul panou frontal

Samsung Galaxy S8 urmeaza sa aiba un ecran curbat care acopera intregul panou frontal, putand fi primul smartphone al carui ecran nu are margini pe carcasa.

Compania Samsung are nevoie ca Galaxy S8 sa aduca o schimbare majora pentru linia sa de smartphone-uri, astfel ca in Coreea de Sud este pregatita o schimbare majora pentru terminal. Mai exact Galaxy S8 urmeaza sa aiba un ecran care acopera intregul panou frontal al carcasei, conform unor surse din interiorul companiei Samsung.

Vorbim despre o schimbare care a fost anuntata deja inclusiv pentru iPhone 8, insa Galaxy S8 va fi lansat pe piata inaintea smartphone-ului celor de la Apple. Foarte multa lume se astepta de ceva vreme ca Galaxy S8 sa aiba un ecran care acopera intregul panou frontal si se pare ca acum coreenii le-o vor lua inaintea celor de la Apple din aceasta privinta.

Eliminarea butonului Home din Galaxy S8 este o decizie care va aduce Samsung in rand cu alti producatori de terminale Android, insa aceasta este doar jumatate din schimbare. Samsung vrea deasemenea sa foloseasca si un ecran curbat spre marginile exterioare ale carcasei, deci ecranele plate ar urma sa dispara cu totul din smartphone-urile Samsung.

Galaxy S8 – ecranul va acoperi intregul panou frontal

Cu un design schimbat atat de mult, cei de la Samsung ar urma sa ofere un smartphone al carui ecran nu mai are margini, iar daca dimensiunea carcasei va ramane aceeasi, atunci si ecranul ar putea fi mai mare. La ecranele actuale, cei de la Samsung ar putea adauga cativa milimetri in lungime si maxim 1 milimetru in latime pentru a oferi mai mult spatiu pentru vizualizarea de informatii.

Desigur ca fabricarea unui Galaxy S8 care sa aiba un asemenea ecran nu va fi simpla, insa cei de la Samsung au suficiente resurse pentru a aduce pe piata un asemenea terminal. Aceasta nu este prima oara cand auzim ca Galaxy S8 ar trebui sa aiba un ecran care acopera intregul panou frontal al carcasei, deci planurile coreenilor par sa fie destul de clare.

Galaxy S8 ar trebui lansat de catre compania Samsung in primavara anului viitor, dar pana atunci vom afla tot ceea ce este important in legatura cu el.

galaxy-s8-ecran-panou