Prima Pagina Apple Apple se distanteaza de trecut pentru a evolua

Apple se distanteaza de trecut pentru a evolua

2016 a fost un an al marilor schimbari pentru compania Apple, cei din Cupertino luand decizia de a se desparti de cateva elemente iconice ale produselor sale. Tim Cook pare sa inceapa sa isi puna serios amprenta asupra produselor companiei Apple, insa din pacate asta inseamna renuntarea la cateva dintre caracteristicile facute populare de catre Steve Jobs.

Totul a inceput cu marea schimbare din iOS 10 care a facut uitat sistemul slide to unlock in favoarea unor widget-uri care sunt disponibile in LockScreen. Apple nu a oferit vreo motivatie pentru decizie, insa foarte multa lume a criticat-o si a privit-o ca o miscare facuta impotriva a ceea ce a creat Steve Jobs pentru compania sa.

Acum, cu noul MacBook Pro compania Apple a eliminat nu una, ci doua caracteristici ale produsului, logo iluminat si sunetul de pornire, ambele fiind in produse de ani de zile. Daca de sunetul de pornire nu se plange multa lume, disparitia logo-ului iluminat este deplansa de un numar mai mare de persoane in momentul de fata, dar sigur si in viitor.

Apple se distanteaza de trecut si elementele iconice

Atat slide to unlock, cat si logo-ul iluminat scoteau in evidenta terminalele iPhone si Mac-urile Apple, insa fara aceste caracteristici, ambele produse intra in anonimat. Orice smartphone cu cititor de amprente poate fi deblocat la fel ca un iPhone, iar orice laptop banal are un logo din tableta montat pe carcasa sa.

Apple si-a facut dispozitivele remarcate in fata concurentei cu caracteristici de acest gen, insa acum putine lucruri le mai scot in evidenta. Poate ca fanii inraiti vor vedea schimbarea ca una normala, insa vorbim despre elemente care aduceau un plus de recunoastere pentru produsele Apple oriunde se aflau, ele fiind acum intr-un deficit.

Problema este ca de la aceste cateva schimbari vor veni si altele mai importante, iar in final cei de la Apple ar putealasa produsele fara caracteristici pe care multi oameni le apreciau. In ciuda acestui lucru, evolutia este naturala, este normala, iar din cand in cand trebuie sa te desparti de trecut pentru a putea evolua.

Voi ce parere aveti ?

apple-distantare-design-iconic

 • bobocandrei

  Interesant ar fi fost ca Steve Jobs sa mai fi traiat vreo 10 ani probabil ca produsele Apple ar fi fost mai interesante. Si asta si din cauza concurentei care din punctul meu de vedere e slaba.

 • gabi

  Eu sper sa revina la mufa jack!nu cred ca poate fi inlocuita!recent am achizitionat o boxa portabila si nu se compara sunetul prin cablu jack fata de cel conectat prin bluetooth!e diferenta destul de mare!

 • Viorel Predatorul

  Nu vad de ce e concurenta slaba, cata vreme concurenta aduce toate inovatiile relevante in domeniu. Daca piata creste in volume vandute, iar Apple scade, inseamna ca exista o concurenta puternica, iar Apple nu face suficient cat sa depaseasca performanta pietei.

 • RaduD

  Noul MacBook Pro pastreaza mufa jack, daca asta poate fi o umila consolare….

 • Srb Srb

  Eu zic ca era timpul sa trecem peste omul acela. Atentia la detalii a ramas, in locul unor embleme iluminate sau slide to unlock au venit alte chestii mai folositoare care le umbresc pe cele din trecut

 • virus_cz

  Mda dar logo iluminat ii ceva aparte !

 • Porcu2d

  Eu mă uit la laptopuri si nu văd nici o inovație, concurența vinde mai mult, prețul fiind decisiv.

 • Porcu2d

  Tatăl la marketing, ce tehnologie modernă numești tu ce a făcut el în garaj acum 35 de ani? Tim Cook este ceo, aprobă, nu dezvoltă el. Acolo sunt mii de oameni, idei multe, proiecte etc. Voi?

 • Porcu2d

  Schimbă boxa.

 • Srb Srb

  Este oficial ca acel sunet de la inceput este doar pus disable by default..deci cine vrea il poate avea

 • Viorel Predatorul

  Păi laptopul este un produs matur, nu prea mai ai ce inova substanțial la el. La produsele cu tehnologie matură, concurența se dă pe preț, pentru că toate celelalte elemente (care determină decizia de achiziție), respectiv: putere de calcul, portabilitate, autonomie, etc sunt egale.

 • Liviu Verestiuc

  Touche!!!