Apple se distanteaza de trecut pentru a evolua

2016 a fost un an al marilor schimbari pentru compania Apple, cei din Cupertino luand decizia de a se desparti de cateva elemente iconice ale produselor sale. Tim Cook pare sa inceapa sa isi puna serios amprenta asupra produselor companiei Apple, insa din pacate asta inseamna renuntarea la cateva dintre caracteristicile facute populare de catre Steve Jobs.

Totul a inceput cu marea schimbare din iOS 10 care a facut uitat sistemul slide to unlock in favoarea unor widget-uri care sunt disponibile in LockScreen. Apple nu a oferit vreo motivatie pentru decizie, insa foarte multa lume a criticat-o si a privit-o ca o miscare facuta impotriva a ceea ce a creat Steve Jobs pentru compania sa.

Acum, cu noul MacBook Pro compania Apple a eliminat nu una, ci doua caracteristici ale produsului, logo iluminat si sunetul de pornire, ambele fiind in produse de ani de zile. Daca de sunetul de pornire nu se plange multa lume, disparitia logo-ului iluminat este deplansa de un numar mai mare de persoane in momentul de fata, dar sigur si in viitor.

Apple se distanteaza de trecut si elementele iconice

Atat slide to unlock, cat si logo-ul iluminat scoteau in evidenta terminalele iPhone si Mac-urile Apple, insa fara aceste caracteristici, ambele produse intra in anonimat. Orice smartphone cu cititor de amprente poate fi deblocat la fel ca un iPhone, iar orice laptop banal are un logo din tableta montat pe carcasa sa.

Apple si-a facut dispozitivele remarcate in fata concurentei cu caracteristici de acest gen, insa acum putine lucruri le mai scot in evidenta. Poate ca fanii inraiti vor vedea schimbarea ca una normala, insa vorbim despre elemente care aduceau un plus de recunoastere pentru produsele Apple oriunde se aflau, ele fiind acum intr-un deficit.

Problema este ca de la aceste cateva schimbari vor veni si altele mai importante, iar in final cei de la Apple ar putealasa produsele fara caracteristici pe care multi oameni le apreciau. In ciuda acestui lucru, evolutia este naturala, este normala, iar din cand in cand trebuie sa te desparti de trecut pentru a putea evolua.

Voi ce parere aveti ?

apple-distantare-design-iconic