Facebook opreste colectarea datelor din WhatsApp

Compania Facebook a luat decizia de a opri culegerea de date privind utilizatorii aplicatiei WhatsApp Messenger, insa aici vorbim doar despre Europa. Autoritatile europene au pus o presiune enorma pe compania Facebook sa opreasca acest proces de culegere a datelor utilizatorilor WhatsApp, iar astazi cei de la Facebook au cedat in fata lor.

Desi Facebook a recunoscut faptul ca a suspendat culegerea datelor din platforma WhatsApp, a afirmat totusi ca aceasta decizie este temporara. Facebook intentioneaza sa conteste legile care impiedica acest proces, deci exista sansa ca peste cateva luni, sau peste cativa ani, procesul sa fie reluat fara ca autoritatile sa se poata opune in vreun fel.

Germania a obligat cu putin timp in urma Facebook sa opreasca in totalitate colectarea datelor din aplicatia WhatsApp, iar cei din Marea Britanie au pus presiune similara pentru companie. Cei de la Facebook nu prea au de ales in momentul de fata si prefera sa evite o disputa publica cu autoritatile, suspendand singuri intregul proces.

Facebook a platit peste 20 de miliarde de dolari pe aplicatia WhatsApp si platforma sa, iar acum vrea sa isi recupereze o parte dintre banii cheltuiti pentru platforma. Din pacate pentru americani, acest lucru nu va fi posibil, insa noi ne bucuram de protectie mai mare pentru datele pe care le inregistram in aplicatia WhatsApp in timpul utilizarii zilnice.

“We hope to continue our detailed conversations with the UK Information Commissioner’s Office and other data protection officials.”

facebook-culegere-date-whatsapp

2 COMENTARII