McLaren confirma discutiile cu Apple

McLaren, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de automobile, a a fost la un moment dat in discutii cu Apple pentru o posibila investitie serioasa in companie. Primele informatii privind aceste discutii au aparut acum doua luni din doua surse diferite si de incredere, iar acum presedintele McLaren le-a confirmat deasemenea.

El sustine ca reprezentanti ai Apple au vizitat fabricile McLaren si au investigat proesele de asamblare pe care producatorul le foloseste in momentul de fata. In ciuda discutiilor avansate dintre cele doua companii, o propunere finala pentru o eventuala investitie, sau chiar achizitie, nu a fost facuta de catre compania Apple.

Confirmarea de astazi vine dupa ce acum cateva luni McLaren a afirmat ca nu se afla in discutii cu Apple, deci atunci a mintit, doar pentru ca acum sa confirme totul. V-am spus atunci ca zvonurile au totusi o sursa reala si McLaren nu spune adevarul, iar presedintele companiei a confirmat astazi acest lucru, dar si faptul ca o colaborare este imposibila.

Decizia celor de la Apple de a renuntat la o eventuala investitie in McLaren are cel mai probabil la baza anularea planurilor companiei de a mai fabrica o masina. Acum, ramane de vazut ce va mai face Apple in ceea ce priveste proiectul mentru dezvoltarea masinii sale, insa este clar ca McLaren nu mai face parte din planurile sale de viitor.

“There wasn’t a bid from Apple. They visited. We talked. We talked about what they did. We talked about what we did. They toured. It never matured to a definitive proposition.”

apple-mclaren

31 COMENTARII

  1. Devine plictisitor deja. Apple a discutat deja cu toti producatorii de masini si masina Apple nu se mai face . Apple a discutat/investit in toti producatorii de ecrane si tot nu au ecrane .Au investit in ecrane de safir si nu exista nici alea .
    Au discutat cu toti producatorii de continut multimedia si nimeni nu le-a dat nimic iar televizorul Apple a ramas pe tusa .
    Nici nu stiu de ce mai apar stiri de genul asta – asta e genul de propaganda pe care si-l face Apple pt cei care pun botul ? E ca sa mai atraga atentia si sa nu le scada pretul actiunilor ?

  2. Nu eu raspandesc zvonurile ci aparatul de propaganda al Apple .
    Aia cu “nu sunt destul de buni pt Apple” – las-o mai moale.
    Stim cat de lacoma e Apple si nu ne mira ca si-a luat piciorul in dos de atatea ori , De aia au si fost siliti sa-si abandoneze o gramada de proiecte pe care nu erau oricum in stare sa le finalizeze singuri – vezi exemplele de mai sus .
    E bine totusi ca mai are internetul de cine rade .
    Iti mai aduci aminte de masina Apple si cata valva s-a facut pe aici din cauza ei ? Pozele alea cu niste rable cu antene si camere , apoi stirile cu garajul care facea prea mult zgomot , cu miile de ingineri (cei care nu erau ocupati cu camera aia).
    Nu ti se par propaganda ? Si acum ca totul s-a fasait , nu ti se par de tot rasul ?
    Nu erai pe aici , cand la fel s-a intamplat cu televizorul ala care nu a mai aparut din cauza ca Jobs , in nemernicia lui , a crezut ca poate sa prosteasca furnizorii de content sa-i dea gratuit .
    Si ala se credea un fel de Dumnezeu ca si tine .

  3. cand esti cel mai bun este absolut normal sa fii foarte pretentios…deci momentan nimic nu a fost oficial decat niste zvonuri…tu chiar crezi totul ce este pe net ?! Apple isi permite sa inceapa multe proiecte, dar daca dau de obstacole sau nu considera ca le iese bine, anuleaza…totusi este APPLE SI NU SAMSUNG care face orice kkt

  4. Ești naiv Srb… Proiectele astea nu se concretizează pentru că nu sunt de acord ambele părți pentru demarare, nu pentru că este Apple prea bună.

  5. Nu prea postez pe aici, desi urmaresc blogul de ani buni, Srb si-a gasit locul de joaca, din pacate e prea prins si uita ca e doar un loc de joaca

  6. tocmai, nu uit..ce rost are viata daca nu o tratezi ca pe un loc de joaca ?! altii se pare ca iau totul prea in serios si fac par alb in cap

  7. Gluma zilei, McLaren face produce superior tehnic, tehnologic oricarui produs Apple.
    Bine ca nu au avansat discutiile, McLaren este o companie care impinge limitele fizicii, sa fie achizitionata de cei de la Apple ar fi fost o tragedie pentru fanii de supercars.

  8. Si eu tin minte ca am avut multe discutii dar oricum fanii apple refuzau sa recunoasca ca asamblarea unei masini nu poate fi comparata cu cea de telefoane unde si o familie de chinezi care are cunostintele necesare poate in cateva luni sa ajunga sa vanda cateva milioane de telefoane si sa le faca la fel de bune calitativ ca si Apple pentru simplu motiv ca pot cumpara piese de la aceasi furnizori.

    Sa produci o masina este mult mai complicat, preturile sunt calculate pana la ultimul surub iar marja de profit de 10% este extraordinara daca esti foarte bun si te poti organiza la sange. La masini nu merge cu abureli gen : “you are holding it wrong” iar producatorii de piese sunt niste mamuti care nu se inchina in fata celor de la Apple deci nu pot sa negocieze cu acestia cum negociaza cu furnizorii de piese pentru telefoane.

    Normal ca a picat proiectul daca a existat asa ceva vreodata.
    Nu stiu cum isi poate imagina cineva ca o firma care laseaza un album foto cu foarte multe pagini goale la 300$ la care “lucreaza” de 8 ani poate sa produca o masina.

  9. superior tehnic la ce? la laptopuri, smartphone? fiecare cu ale lui…nu au treaba..doar ideea ca au mintit este clar ca mclaren ar fi acceptat in caz ca Apple era f interesata

  10. omule….Apple este Apple…poate CUMPARA DACIA de la RENAULT SI GATA :))))))))))))))))))
    Zici ca producerea unei masini este ceva ce doar Dumnezeu poate sa faca…dar nu uita..cel mai praf si de rahat produs de pe piata este Dacia…adica o masina si un un televizor sau samrtphone (exceptand note 7)

  11. Poate ce? Statul francez parca inca mai detine o buna parte din actiunile Renault deci ma indoiesc de ce zici. Si de ce Renault si nu Mercedes sau BMW?

    Astia de la Apple abia sunt in stare sa faca telefoane si tu ii vezi capabili sa asambleze masini la un nivel competitiv? De parca fix asta au demostrat ultimele vesti cu statusul marelui lor proiect. Nu au fost in stare sa incheie nici o negociere cu furnizorii de piese sau cu constructori auto.

    Si da este foarte greu sa produci o masina ca Dacia, chiar o arta. Asta prin prisma pretului foarte competitiv raportat la nivelul de calitate si fiabilitate al masinii. Se zvonea ca cei de la VW prin Skoda au incercat sa creeze un rival direct pentru Dacia dar nu au reusit sa duca costurile atat de jos si sa ofere acelasi nivel de calitate deci au renuntat.
    Sunt multe clipuri pe youtube cu masini chinezesti ieftine care arata cum se dezmembreza dupa cativa KM parcusi. Deci nu, nu este deloc usor sa construiesti o masina.

  12. Oricine poate, sunt atatea masini…hyundai si kia au reusit in ultimii ani din nimic sa fie comparate cu vw…deci sa lasam la o parte invidia pe Apple..ca oricand ar putea sa cumpere firme gen sang young sau dacia, sunt o mizerie

  13. pai la apple sunt componente produse de samsung lg etc…asa si la mclaren…deci despre ce vorbim doar despre chip vs motor? sau per ansamblu? este clar ca Mclaren ar fi vrut sa fie luata de Apple. Sa nu uitam ca si Ferrari a fost sub Fiat.Sa nu uitam ca nici macar motorul nu prea este facut la mclaren in regim propriu ci in colaborare cu Ricardo…deci PRAF

  14. Praf esti tu prietenas, nu conteaza de unde isi procura piesele McLaren, masinile lor tot sunt superioare tehnic oricarui produs Apple.

  15. daca eu sunt praf…tu cum esti de compari produse total diferite?? my god..ce oameni sunt pe lumea aceasta….bine ca nu compari o manusa de box cu o nava spatiala !! O zi buna !

  16. motoarele adevarate (mai putin cele mici diesel si amg) sunt produse de mercedes. Mclaren cam nimic…PRAF. Mclaren este un nimic pe langa Apple ca brand ! abia ajunge la degetul mic. VW Toyota este mult mai mare ca mclaren

  17. Prietenas tu ai sustinut ce smecheri sunt astia de la Apple, normal ca nu am facult altceva decat sa demonstrez ca nu este asa.

  18. mda nu stii despre ce vorbesti….este useless ! prefer oricand un ceas PP de 1 mil $ decat jaful ala care peste 4-5 ani se duce draq. Continua sa spui ca sunt praf…esti genul care se simte bine spunand asta pe net..ca in viata reala esti leguma