Apple vrea sa cumpere McLaren

Apple se afla in negocieri avansate pentru a cumpara McLaren, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de automobile.

Apple discuta cu McLaren Technology Group o posibila achizitie, discutiile parand a fi destul de avansate, conform unor surse din interiorul celor doua companii, care nu au fost numite. McLaren Technology Group este o companie britanica, al carui sediu se afla in Surrey, ea fiind specializata pe dezvoltarea de automobile, dar avand si divizii in alte sectoare de piata.

McLaren Technology Group a fost fondata in anul 1981, la scurt timp dupa ce fondatorul sau, Ron Dennis, a cumparat echipa de formula 1 McLaren. De atunci, McLaren Technology Group a crescut pentru a deveni un brand recunoscut la nivel mondial, in principal multumita automobilelor pe care le produce si care participa la curse de fomula 1.

Apple si reprezentanti ai McLaren discuta de cateva luni despre o tranzactie in urma careia compania americana urmeaza sa preia in intregime grupul de subsidiare al britanicilor. Scopul este de a avea o companie care este capabila sa-i dezvolte masina electrica si autonoma pe care singura nu o poate aduce pe piata in urmatorii ani, asa cum si-ar dori.

Apple vrea sa cumpere McLaren

Apple ar urma sa plateasca doar 1.5 miliarde de dolari pentru compania McLaren, deci mai putin decat pe Beats, iar asta pentru ca britanicii inregistreaza pierderi de cativa ani. La o asemenea suma, McLaren ar fi un adevarat chilipir pentru compania Apple, ea avand peste 200 de miliarde de dolari intr-o rezerva monetara adunata in ultimii 10 ani.

McLaren P1 a fost anuntata acum cateva luni drept prima masina electrica produsa de catre grup pentru consumatorii globali, deci cei de la Apple ar putea dezvolta acest proiect in continuare. Desigur ca toti inginerii McLaren ar fi de mare folos pentru Apple, asta deoarece actuala sa echipa nu pare capabila sa finalizeze proiectul pentru dezvoltarea unei masini.

Interesul celor de la Apple vis-a-vis de aceasta achizitie dezvaluie faptul ca proiectul sau privind dezvoltarea unei masini electrice si autonome nu avanseaza asa cum si-ar dori conducerea. In aceasta idee, achizitia McLaren i-ar oferi companiei Apple ingineri experimentati si o baza solida pentru a putea fabrica un automobil pana in 2020.

UPDATE: Asa cum este si normal, cei de la McLaren neaga ca ar fi in discutii cu Apple privind o posibila investitie in companie. Ceea ce McLaren nu neaga este faptul ca s-ar discuta despre o vanzare a companiei.

“We can confirm that McLaren is not in discussion with Apple in respect of any potential investment.”

apple cumpara mclaren