iPhone 7 genereaza un nivel de radiatii foarte mare

iPhone 7 are o valoare SAR ridicata si emite multe radiatii in timpul apelurilor telefonice, terminalele concurente avand rezultate mult mai bune.

Desi acest lucru ar trebui sa conteze extrem de mult, valoarea SAR a unui smartphone nu se numara printre caracteristicile pe care utilizatorii le au in vedere atunci cand cumpara un smartphone. Pentru cei dintre voi care nu stiu, valoarea SAR ne spune ce nivel de radiatii poate absorbi tesutul uman in timpul unul apel telefonic, dar implicit si ce nivel de radiatii emite smartphone-ul.

Daca va intrebati cat de mult ne afecteaza folosirea iPhone 7 sau iPhone 7 Plus in timpul apelurilor telefonice, ei bine un studiu recent facut dezvaluie faptul ca Apple nu pune mare pret pe valoarea SAR. Puteti vedea in topul de mai jos, smartphone-urile care emit cel mai mare numar de radiatii in timpul efectuarii unui apel telefonic obisnuit.

Smartphone-urile Huawei Honor 8 si P9 sunt pe primele pozitii ale acestui top, insa ele sunt urmate de catre iPhone 7 si iPhone 7 Plus, care au valori SAR foarte ridicate. Daca un Galaxy S7 are o valoare SAR de doar 0.264, iata ca un iPhone 7 are o valoare de aproape 6 ori mai mare, iar acest lucru este o foarte mare problema pentru utilizatori.

iPhone 7 genereaza un nivel de radiatii foarte mare

Desi terminalele plasate pe primele pozitii in acest top au un nivel mare de radiatii, limita fiind la 1.6, ele se afla totusi in limitele impuse de catre autoritati pentru a nu afecta corpul uman. In ciuda acestui lucru, utilizarea acestor dispozitive zilnic pentru perioade lungi de timp, poate genera in timp efecte nedorite asupra corpului uman.

  1. Honor 8 (1.5)
  2. Huawei P9 (1.43)
  3. Apple iPhone 7 (1.38)
  4. Apple iPhone 7 Plus (1.24)
  5. Honor 5C (1.14)
  6. Sony Xperia X Compact (1.08)
  7. Sony Xperia XZ (0.870)
  8. LG G5 (0.737)
  9. Apple iPhone OS (0,720)
  10. Sony Xperia X (0.720)

Compania Apple nu a pus vreodata foarte mare accent pe reducerea valorii SAR a terminalelor iPhone si nu stiu cat lume se astepta ca iPhone 7 sa aduca o schimbare pozitiva din acest punct de vedere. Nici pentru viitoarele modele ale iPhone nu ne putem astepta la ceva diferit din partea americanilor, asa ca valoarea SAR va fi cel mai probabil mare si in urmatoarele produse.

iphone-7-radiatii-sar