iPhone 7 genereaza un nivel de radiatii foarte mare

iPhone 7 are o valoare SAR ridicata si emite multe radiatii in timpul apelurilor telefonice, terminalele concurente avand rezultate mult mai bune.

Desi acest lucru ar trebui sa conteze extrem de mult, valoarea SAR a unui smartphone nu se numara printre caracteristicile pe care utilizatorii le au in vedere atunci cand cumpara un smartphone. Pentru cei dintre voi care nu stiu, valoarea SAR ne spune ce nivel de radiatii poate absorbi tesutul uman in timpul unul apel telefonic, dar implicit si ce nivel de radiatii emite smartphone-ul.

Daca va intrebati cat de mult ne afecteaza folosirea iPhone 7 sau iPhone 7 Plus in timpul apelurilor telefonice, ei bine un studiu recent facut dezvaluie faptul ca Apple nu pune mare pret pe valoarea SAR. Puteti vedea in topul de mai jos, smartphone-urile care emit cel mai mare numar de radiatii in timpul efectuarii unui apel telefonic obisnuit.

Smartphone-urile Huawei Honor 8 si P9 sunt pe primele pozitii ale acestui top, insa ele sunt urmate de catre iPhone 7 si iPhone 7 Plus, care au valori SAR foarte ridicate. Daca un Galaxy S7 are o valoare SAR de doar 0.264, iata ca un iPhone 7 are o valoare de aproape 6 ori mai mare, iar acest lucru este o foarte mare problema pentru utilizatori.

iPhone 7 genereaza un nivel de radiatii foarte mare

Desi terminalele plasate pe primele pozitii in acest top au un nivel mare de radiatii, limita fiind la 1.6, ele se afla totusi in limitele impuse de catre autoritati pentru a nu afecta corpul uman. In ciuda acestui lucru, utilizarea acestor dispozitive zilnic pentru perioade lungi de timp, poate genera in timp efecte nedorite asupra corpului uman.

  1. Honor 8 (1.5)
  2. Huawei P9 (1.43)
  3. Apple iPhone 7 (1.38)
  4. Apple iPhone 7 Plus (1.24)
  5. Honor 5C (1.14)
  6. Sony Xperia X Compact (1.08)
  7. Sony Xperia XZ (0.870)
  8. LG G5 (0.737)
  9. Apple iPhone OS (0,720)
  10. Sony Xperia X (0.720)

Compania Apple nu a pus vreodata foarte mare accent pe reducerea valorii SAR a terminalelor iPhone si nu stiu cat lume se astepta ca iPhone 7 sa aduca o schimbare pozitiva din acest punct de vedere. Nici pentru viitoarele modele ale iPhone nu ne putem astepta la ceva diferit din partea americanilor, asa ca valoarea SAR va fi cel mai probabil mare si in urmatoarele produse.

iphone-7-radiatii-sar

60 COMENTARII

  1. cumva este bine, ca astfel controleaza populatia…chiar nu vrem in 10 ani sa dublam iarasi populatia globala…si in plus cine vrea sa mai traiasca peste 70 ani ?!

  2. Care este mai periculos Srb? Note 7 care a fâsâit în vreo 50 de exemplare pe tot globul, după care a fost retras de tot, sau iPhone care dă cancer puțin câte puțin în sute de milioane de exemplare, adică toate iPhone-urile existente?

  3. dupa cum am spus…bomba te omoara instant, radiatiile te omoara in timp, adica in timp mai poti face multe lucruri, sa te bucuri de viata, dar te va ajuta sa nu ajungi la 90 ani si sa traiesti tragediile batranetii…sinuciderea este un pacat…asa ca lasam Apple sa aiba grija de noi

  4. Nu unii il au sub pat !!?? cunosc…
    Si apoi si microundele te “tampesc “la fel …
    Toate undele astea nu sunt bune mai ales pt copii!

  5. una este un produs sa te omoare instant,si foarte clar se poate deduce cine este vinovatul…si alta sa te omoare in timp, unde pot intra multi factori, legal Apple nu poate fi blamata daca cineva va muri. Deci, de ce sa retraga? orice om normal vrea sa aiba o viata frumoasa, cu ce ii place, si sa nu apuce vremea urata a batranetii

  6. Ai dreptate, acolo unde este un produs care să te omoare instant. Știi să fi murit careva de la încărcarea vreunui smartphone? A murit careva de la Note 7?
    Știe careva dacă a murit careva de la încărcarea vreunui smartphone?

    Spui că ești mare patron de firmă de construcții.. Cei poți spune despre azbest? Cică praful de azbest provoacă cancer pulmonar dacă este inhalat, chiar și în cantități mici. Tu ai acoperiș cu plăci de azbest? Ce naiba, că doar nu poți trage la răspundere vreun anumit producător, și în plus, mai poți trăi câțiva ani până mori de cancer pulmonar.

    Decât un acoperiș cu țigle cancerigene, prefer un acoperiș de pe care poate cădea țigla (din cauza unui defect fabricație – ex: defect de prindere) , și producătorul să mă anunțe, să îmi dea banii înapoi și să îmi iau altă țiglă.
    Tu, în schimb, stai cu azbestul pe casă, nu își asumă nimeni răspunderea, și mori de cancer, dar liniștit că nu poți trage la răspundere pe nimeni…
    Numai ție ți se pare normal ?

  7. tu nu prea realizezi ca te nasti ca sa faci cancer intr-un anumit fel, sau sa faci infarct, sau sa mori intoxicat , sau inecat sau multe alte forme. Orice om moare din infinite motive, si tu alegi cateva pe degete ?! Mda am lucruri mai bune de facut, crede-ma oricat te-ai scuza, si tu tot o sa mori, daca iti doresti batranetea este treaba ta, eu nu prea.

  8. Mai incet cu mobila pe scari 😉
    Undele radio – se folosesc și pentru transmiterea semnalelor de televiziune, pentru comunicații prin satelit și telefonie mobilă. Microundele sunt folosite atât în comunicații cât și în cuptorul cu microunde. Microundele sunt unde Hertziene a căror lungime de undă este cuprinsă între 1 mm (300 GHz) și 1 m (0,3 GHz).

  9. Comentariul tău sforăitor nu anulează ceea ce am scris eu și anume că Note 7 nu a omorât pe nimeni, și că un produs care are potențial ascuns cancerigen este mai periculos decât un altul care are potențial negativ cunoscut.
    Și eu pot spune că te naști ca să mori, chiar de bombe.

  10. Cu toate astea, Note 7 nu a omorat pe nimeni Srb, si asta nu poate fi schimbat. Nu stim motivele pentru care Samsung a decis sa il scoata de pe piata, si tu nu poti evalua gravitatea pericolului acestui terminal.

  11. Clar! Mersi de rapsuns, un plus de cunoastere nu strica niciodata, ci dimpotriva. E misto sa vizualizezi lungimile de unda, iar aici, intervalul 1mm – 1m este sugestiv.

    M-a amuzat exprimarea lui “unde emise de microunde”, iar prin comentariul meu “nu cred ca ai microunde in casa”, m-am asteptat sa imi scrie despre undele care ies din cuptorul cu microude.

    Ai dreptate, microundele sunt folosite in telecomunicarii, pentru cantitatea mare de date pe care o pot transmite, dar inainte de comentariul tau nu vizualizam dimensiunile, asa incat ma gandeam la microundele cu lungime de unda foarte mica.

  12. Iphone 7 nu a omorât pe nimeni, dar altele da:
    “Apple Investigating Why A Woman Was Shocked To Death On Her iPhone”

    “Bizarre: Girl Killed In Her Sleep From Wearing Earbuds While iPhone Was Charging”

    “Killed by an iPhone: Tragedy as woman dies after dropping handset in the bath”

    În plus, chiar iPhone 7 l-a omorât pe unul cu nume Jack! Toate site-urile scriu despre asta, și tu nu recunoști!

  13. Pana si tu te contrazici! Citeste prima si penultima ta propozitie. Si tu iar faci comparatii geniale, compari cateva cazuri din 1 miliard de iphone vandute vs note 7 ! Te iubesc

  14. Este dovada simtului umorului Srb, care tie iti cam lipseste. Ca sa plusez, ultima fraza contine o gluma, in sensul ca iPhone a omorat portul Jack. Ma rog… tu nu prea intelegi lucrurile astea :)))))
    Si nu, nu s-au vandut 1 miliard de iphone-uri, ci eventual cateva zeci de milioane dintr-un model mai nou. In schimb, niciun Note 7 nu a omorat pe careva, chiar asa “bomba” cum iti place tie sa exagerezi.

  15. Ma bucur ca te am facut sa te simti bine ! ✋ Si tu ne faci sa zambim deseori, cu amicul tau Srb !
    Iar azbestul e interzis de mult timp !
    Si da au fost cazuri unde firmele respective au fost date in judecata dar nu in Romania evident ! Ca altfel aflai si tu ! Si sunt cazuri vechi oricum….
    Dl Srb sa intelgem ca vrei sa te retragi in Olanda ca un elefant !? Nu i ti mai place viata sa intelegm … ce pacat…te retragi in glorie ca Prince ….

  16. Tu nu ai simtul umorului! In total s-au vandut 1 miliard de iphone! Samsung inca sunt muuult in spate,abia au inceput marsul cu bateria ce nu poate fi schimbata. Deja au inceput problemele majore cu note 7. Mai virbim peste 4-5 ani in caz ca samsung continua cu aceeasi idee ca si Apple. Btw, Jack exista si inca traieste

  17. pai asa este, cei inteligenti se retrag cat timp sunt sus ! Olanda iti ofera mai multe posibilitati ! multumesc pt gandurile calde, lansate din tara ta

  18. Omule, chiar vreau să văd care este înjurătura!! Cu ce te-am înjurat? Că nu ai simțul umorului este o înjurătură? Pe bune?

  19. Samsung vinde de 3 ori mai multe smartphone-uri decât Apple. Dacă Apple a vândut 1 miliard, Samsung a vândut (dacă nu 3 miliarde, atunci poate) 2 miliarde de smartphone-uri, iar tu crezi că vinde mai puțin decât Apple :))
    Samsung nu va mai avea probleme cu bateriile, pentru că s-au fript în ciorbă, și vor sufla și în iaurt.

  20. CUM AI DE UNDE SA STII CA NU VOR MAI AVEA PROBLEME DIN MOMENT ce SAMSUNG inca nu a gasit problema ce a cauzat BOMBA NOTE 7 ?!?! AAAaa stai ca glumeai…buna gluma. Samsung vinde mai multe dar pana acum putin timp cam 90% toate erau cu removable battery..deci nu se pune

  21. Srb, in primul rand habar nu aveam ca era mesaj ascuns in raspunsul meu!! Este o coincidenta, si probabil ca astrele au boicotat mesajul, dar eu nu am nicio vina! Sorry…
    Este aiurea, dar mi-ai raspuns comentariului amical, stii ala cu simtul umorului, reprosandu-mi ca te jignesc. Nu vad jignire in toate mesajele astea. Sa nu spunem de jignirile tale cu saracii, etc.
    Bine ca eu sunt ala rau si care te jigneste, tu esti imaculat, esti… o raza de soare amice! Nu credeam ca esti asa de sensibil, dar undeva in suflet esti o floare delicata!

  22. Toate iPhonurile dupa 4 /4s au valori SAR foarte mari si asta e si din cauza constructiei de tabla. Ia vedeti valori pe noua constructie din sticla. Si alti producatori cu telefoane de tabla au balori SAR mari. Cum altfel sa ai semnal cand metalul ecraneaza?

  23. Ba da bro. Au gasit-o. Era designul de kkt uktracomoact si o parte a cablajului intern facea scurt cand se incalzea sau daca il scapai din mana. Penibil. Acum au facut un redesign total al acumulatorului sepaeare de celule. La teste au infipt in ele surubelnite si cuie iar acumulatorii noi nu au facut nici fas (S8, Note8). Sunt primii atat de siguri. Dezavantajul e ca sunt mai voluminosi, deci nu mai avem baterii de 7000mah ca inainte in acelasi dimensiuni

  24. wtf??? tu iti dai seama ca raspunzi la un post/articol de acum 1 an de zile? ma urmaresti sunt idolul tau ?
    :))) cred si eu ca acum stii toate astea…dar atunci nimeni nu stia inca…
    e ca si cum ti-as zice si eu acum ce nr s-au tras la loto duminica trecuta :))

  25. te apuca asa? ai baut un coniac bun ah?
    da, omule, asta e blestemul meu
    toti barbatii vor sa fie ca mine, toate femeile cu mine