Google Maps – timelapse cu imagini satelit ale marilor orase din Romania

Google Maps timelapse ne arata prin imagini satelit cum s-au dezvoltat in ultimii 22 de ani 20 dintre cele mai mari orase din Romania.

Google Maps, prin Google Earth, ne ofera functia Timelapse cu ajutorul careia putem vedea o prezentare de cateva secunde a schimbarilor facute in cele mai mari orase din Romania. Vorbim despre o prezentare formata din imagini inregistrate din satelit pentru diverse zone de pe planeta, ele fiind prezentate intr-o succesiune rapida menita sa ne arate schimbarile din diverse zone de pe glob.

Mai jos aveti timelapse-uri pentru cateva dintre cele mai importante orase din Romania, Google Maps aratandu-ne cum au evoluat acestea in decursul a 32 de ani. Fiecare timelapse prezentat de catre Google Maps cuprinde imagini inregistrate din satelit in perioada 1984 – 2016, deci veti vedea schimbarile din teren pe decursul a 32 de ani de existenta ale oraselor.

Vorbim despre o perioada in care in Romania s-au dezvoltat foarte multe proiecte imobiliare in urma caderii regimului comunist, asa ca aceste timelapse-uri ne arata cam cat de mult s-au schimbat lucrurile. Ca sa fiu sincer, in cazul unora dintre orase vorbim despre o expansiune extrem de agresiva, in timp ce in altele vedem cum s-au dezvoltat lucrurile in interior.

Google Maps – timelapse cu imagini satelit ale marilor orase din Romania

Desigur ca in cazul Bucurestiului exista cel mai impresionant timelapse al Google Maps, deoarece vorbim despre o capitala care s-a dezvoltat exponential pana in 2016. Separat, de fiecare oras in parte, puteti vedea si imprejuruimile deoarece functia Timelapse va permite sa faceti zoom in/out pentru a vedea orice fel de locatie din Romania si modul in care a evoluat ea.

Nu puteti vedea timelapse-urile direct de pe telefoane mobile, sau tablete, cu iOS insa le puteti vedea de pe calculator, sau laptop, ori folosind aplicatia Puffin Browser Pro. Vorbim despre imagini care sunt vizibile mult mai placut pe un ecran mare, dar avand in vedere natura lor, detaliile vor fi mai usor de distins pe un ecran care va permite sa redati imaginile la o rezolutie mai buna.

Acestea fiind spuse, mai jos aveti timelapse-uri cu cateva dintre cele mai importante orase din Romania.

Bucuresti

Constanta

Brasov

Cluj-Napoca

Timisoara

Iasi

Craiova

Sibiu

Suceava

Bacau

Arad

Oradea

Alba Iulia

Pitesti

Ploiesti

Vaslui

Bistrita

Botosani

Baia Mare

Galati

5 COMENTARII

  1. Nu merge pe iOS deloc pentru ca… Apple. Dar le puteti vedea cu aplicatia Puffin Pro, sau de pe calculator, terminale Android/Windows Phone, etc.