Pebble opreste productia de noi smartwatchuri

V-am spus acum cateva saptamani ca Fitbit va cumpara pebble intr-o tranzactie de maxim 40 de milioane de dolari, adica de aproape 20 de ori mai putin decat oferta primita de Pebble la inceputul anului de la o alta companie. Fitbit este interesata numari de software-ul dezvoltat de catre Pebble si de proprietatea intelectuala asociata acestuia.

Fitbit vrea sa concureze mai eficient cu Apple Watch, asa ca are nevoie de un sistem de operare matur ce are si o baza de dezvoltatori in spate. Cel al Pebble este excelent pentru ei, iar pentru ca achizitia are la baza in principal partea software, cei de la Pebble au luat decizia de a opri producerea de noi modele de smartwatchuri.

Pebble OS, aplicatiile pentru smartwatch si serviciile cloud ale companiei sunt cele mai importante structuri pe care cei de la Fitbit doresc sa “puna mana” in momentul de fata. Restul companiei nu este interesant pentru Fitbit, asa ca ea nu va prelua datoriile Pebble, obligatiile contractuale asumate pentru viitor, inventarul de produse, serverele, plus alte obiecte detinute de catre companie.

Toata aceasta infrastructura si toate produsele vor fi vandute separat catre o alta entitate, deci practic Pebble va fi vanduta pe bucati pentru ca nu se mai poate sustine din punct de vedere financiar. In aceasta idee, este de inteles de ce Pebble 2, Time 2 si Pebble Core nu mai fac parte din planurile de productie ale companiei Pebble, aceasta urmand a disparea in cateva luni.

Cei care au sustinut campania pentru finantarea Pebble 2 si-au primit produsele, insa cei care au finantat Time 2 si Core isi vor primi banii inapoi in perioada urmatoare. Unii dintre angajatii Pebble vor lucra pentru Fitbit in viitor, altii vor fi concediati, iar birourile Pebble vor fi inchise si asa va disparea o companie care a adus ideea de smartwatch in atentia lumii.

fitbit-distruge-pebble