Prima Pagina iPhone Zeci de mii de roboti vor asambla iPhone in China

Zeci de mii de roboti vor asambla iPhone in China

Productia iPhone urmeaza sa fie automatizata complet, Foxconn avand deja 40.000 de roboti care asambleaza diverse produse electronice in fabricile proprii.

Productia iPhone se va transformat intr-un proces aproape in totalitate automatizat, conform celor de la Foxconn, ei dezvaluind recent ca 40.000 de roboti asambleaza diverse produse in China. Foxconn are nu mai putin de 10 linii automatizate pentru asamblarea unei varietati de produse electronice, insa aceasta este doar o parte din capacitatea totala de productie care va fi disponibila anul viitor.

In 2015 Foxconn a initiat un plan in 3 etape prin care intentioneaza sa automatizeze complet productia terminalelor iPhone in fabricile din China. Pana acum a reusit sa inlocuiasca jumatate dintre angajatii sai cu 40.000 de roboti care asambleaza diverse produse electronice, insa nu si terminale iPhone, Foxconn testand acum procesul cu alti clienti, inainte de a-l implementa pentru iPhone.

Pana acum cei de la Foxconn au reusit sa renunte la angajati umani pentru cele mai periculoase si neplacute procese care trebuie indeplinite in asamblarea produselor electronice, aceasta fiind prima parte a planului. A doua parte implica automatizarea tuturor liniilor de productie, compania taiwaneza deschizand deja cateva linii de productie de acest gen pentru produse care nu sunt asamblate pentru Apple.

Zeci de mii de roboti vor asambla iPhone in China

Desi Foxconn are deocamdata doar 10 linii de productie automatizate compania isi propune sa automatizeze intregi fabrici pentru a avea cat mai putini angajati. Persoanele care vor fi angajate in aceste fabrici vor avea doar grija ca robotii sa functioneze cum trebuie si sa asambleze produsele fara probleme pentru companiile care platesc pentru fabricarea lor.

“There are 10 lights-out (fully automated) production lines at some factories, including table one in Chengdu, AIO (all-in-one) PC and LCD monitor lines at a factory in Chongqing, western China, and a CNC line in Zhengzhou, Dai indicated. In the third phase, entire factories will be automated with only a minimal number of workers assigned for production, logistics, testing and inspection processes, Dai indicated.”

Aceste linii automatizate pentru fabricarea de produse au marele beneficiu de a avea costuri mai mici pentru producatori, deci toata lumea castiga in final. Pentru Apple costurile de productie ale iPhone ar putea fi reduse deasemenea daca Foxconn isi va indeplini planurile si va avea fabrici automatizate, insa deocamdata nu se stie cand va fi finalizat acest plan in 3 etape.

In ciuda acestui lucru, ideile lui Donald Trump de a avea fabrici in SUA care sa produca iPhone sunt tot mai departe de realitate, deoarece este extrem de putin probabil ca Foxconn sa investeasca si in fabrici in SUA in timp ce-si automatizeaza fabricile din China.

iphone-roboti-fabrica

 • gheorghe

  Zecile de mii de roboti vor fi probabil vreo 10 sau cateva zeci – si asta peste cativa ani . Acum sunt probabil zeci de mii de oameni care lucreaza la asamblarea iphoanelor – zeci de mii de roboti nu are sens,dar meh sa-i dam importanta lui Apple si sa incercam sa aratam ca toata lumea se invarte in jurul lor . Si sa te tii atunci cat lipici va fi prin telefoane – or sa fie obligatoriu water-proof pt ca nu o sa mai aiba pe unde intra apa din cauza lipiciului .

 • Srb Srb

  Iar angajatii vor muri de foame impreuna cu familiile lor.

 • Sa inteleg ca ai fost acolo si ai vazut, din moment ce contrazici oamenii de la Foxconn, corect ?

 • florentz

  Asta are rude la fabrica de lipici

 • florentz

  A facut citybreak la foxconn

 • Srb Srb

  gheorghita, cat am la pantof? si ce marca sunt? ma simt bine in ei?

 • Sursa este mentionata, Digitimes.
  Si ca sa iti demonstrezi ca ma acuzi fara rost mintind cu nerusinare “Foxconn has deployed more than 40,000 Foxbots, industrial robots developed and produced in house, at factories in China…”
  Tread lightly.

 • sudteamromania

  Mergea și un selfie de la Zhengzhou ca sa te creadă :)))

 • ScH

  A câștigat careva vreunul din cele 3 iTunes gift?

 • gabi

  Doar apple si foxconn au de castigat!oamenii nu!din cauza asta se pierde anual mii de locuri de munca ca totul se inlocuieste cu roboti

 • sudteamromania

  Deja nu prea mai este loc de “manual” la ce se produce acum, era de așteptat dar stai liniștit ca nu doar Apple recurge la treaba asta…

 • Mircea Radulescu

  tati, nu mai intra aici dacă nu-ți place, e așa de simplu 🙂

 • gheorghe

  Nu DOAR pt iPhoane , cum suna titlul tau – nu scrie nicaieri asta . Foxconn produce si asambleaza multe altele .
  Cand pui sursa , dai un link , ca intelegem si noi engleza si putem trage o concluzie “mai obiectiva” .

 • gheorghe

  Sa inteleg ca tu intri , pt ca te “gadila” la amorul propriu orice “stire” ce prea-slaveste Apple ?

 • Mr. Tambourine Man

  Il dai afara pe usa, iti intra pe geam sau pe cosul de fum…

 • Mr. Tambourine Man

  nu te certa cu clona