Zeci de mii de roboti vor asambla iPhone in China

Productia iPhone urmeaza sa fie automatizata complet, Foxconn avand deja 40.000 de roboti care asambleaza diverse produse electronice in fabricile proprii.

Productia iPhone se va transformat intr-un proces aproape in totalitate automatizat, conform celor de la Foxconn, ei dezvaluind recent ca 40.000 de roboti asambleaza diverse produse in China. Foxconn are nu mai putin de 10 linii automatizate pentru asamblarea unei varietati de produse electronice, insa aceasta este doar o parte din capacitatea totala de productie care va fi disponibila anul viitor.

In 2015 Foxconn a initiat un plan in 3 etape prin care intentioneaza sa automatizeze complet productia terminalelor iPhone in fabricile din China. Pana acum a reusit sa inlocuiasca jumatate dintre angajatii sai cu 40.000 de roboti care asambleaza diverse produse electronice, insa nu si terminale iPhone, Foxconn testand acum procesul cu alti clienti, inainte de a-l implementa pentru iPhone.

Pana acum cei de la Foxconn au reusit sa renunte la angajati umani pentru cele mai periculoase si neplacute procese care trebuie indeplinite in asamblarea produselor electronice, aceasta fiind prima parte a planului. A doua parte implica automatizarea tuturor liniilor de productie, compania taiwaneza deschizand deja cateva linii de productie de acest gen pentru produse care nu sunt asamblate pentru Apple.

Zeci de mii de roboti vor asambla iPhone in China

Desi Foxconn are deocamdata doar 10 linii de productie automatizate compania isi propune sa automatizeze intregi fabrici pentru a avea cat mai putini angajati. Persoanele care vor fi angajate in aceste fabrici vor avea doar grija ca robotii sa functioneze cum trebuie si sa asambleze produsele fara probleme pentru companiile care platesc pentru fabricarea lor.

“There are 10 lights-out (fully automated) production lines at some factories, including table one in Chengdu, AIO (all-in-one) PC and LCD monitor lines at a factory in Chongqing, western China, and a CNC line in Zhengzhou, Dai indicated. In the third phase, entire factories will be automated with only a minimal number of workers assigned for production, logistics, testing and inspection processes, Dai indicated.”

Aceste linii automatizate pentru fabricarea de produse au marele beneficiu de a avea costuri mai mici pentru producatori, deci toata lumea castiga in final. Pentru Apple costurile de productie ale iPhone ar putea fi reduse deasemenea daca Foxconn isi va indeplini planurile si va avea fabrici automatizate, insa deocamdata nu se stie cand va fi finalizat acest plan in 3 etape.

In ciuda acestui lucru, ideile lui Donald Trump de a avea fabrici in SUA care sa produca iPhone sunt tot mai departe de realitate, deoarece este extrem de putin probabil ca Foxconn sa investeasca si in fabrici in SUA in timp ce-si automatizeaza fabricile din China.

iphone-roboti-fabrica