Prima Pagina Apple Tim Cook acuzat ca nu-i respecta pe irlandezii care lupta pentru Apple

Tim Cook acuzat ca nu-i respecta pe irlandezii care lupta pentru Apple

Irlanda se lupta cu Comisia Europeana pentru a sustine compania Apple in lupta sa de a dovedi ca intelegerile fiscale facute cu guvernul irlandez pentru reducerea taxelor pe venit si profit nu sunt ilegale. O comisie guvernamentala a fost formata in Irlanda pentru a investiga intelegerile dintre companie si guvern, iar Tim Cook a fost invitat sa vorbeasca in fata membrilor sai.

Presedintele Apple a refuzat sa vorbeasca in fata acestei comisii, iar unii membri considera ca acest refuz este un semn ca Tim Cook nu-i respecta pe irlandezi. Desi un director al Apple a explicat intr-o scrisoare adresata comisiei ca avocatii companiei au recomandat ca managerii sai sa nu fie implicati in actiuni de acest gen pentru a nu afecta rezultatul unui proces cu Comisia Europeana, unii irlandezi nu intelg asta.

Problema sta la baza faptului ca acum cativa ani Tim Cook a aparut in fata unei comisii senatoriale din SUA si a sustinut intelegerile fiscale facute cu Irlanda. Acelasi lucru nu s-a intamplat si in Irlanda, iar politicienii de acolo se simt, pe buna dreptate, mai putin importanti decat cei din SUA, insa supararea lor nu va schimba in vreun fel situatia.

Avand in vedere ca avocatii companiei Apple au recomandat ca nimeni din conducere sa nu fie prezent in Irlanda pentru a nu genera noi tensiuni cu Comisia Europeana, irlandezii ar trebui sa inteleaga situatia. Totusi, avand in vedere ca politicienii sunt cei suparati, este clar ca la mijloc este vorba despre o tentativa de a atrage capital politic si nimic mai mult.

“Given the sensitive nature of the investigation and the timing, we have been advised not to undertake any other direct activities, which could potentially prejudice future outcomes. It is on this basis that we are unable to appear before the committee on this occasion.”

tim-cook-irlanda

 • Srb Srb

  Corect !

 • Orion4tech

  Cica irlandezii TREBUIE sa inteleaga situatia. Iralandezii nu trebuie sa faca nimic dar bine ca si-au dat seama ca au cazut de prosti.
  Apple doar a folosit Irlanda pentru a spala banii care i-au facut nu doar pe piata libera european dar si in America de Sud, Africa si multe zone din Asia. Decizia luata de Comisia Europeana este definitiva, irlandezii doar isi pierd timpul.

 • Eu ma refeream la decizia lui Cook de a nu veni, de ce extrapolezi ?

 • RaduD

  E vorba de bani mulți in discuție…

 • Claudiu Daniel

  Decizia e lipsita de respect pt toti europenii nu doar pt irlandezi ! 😡😡😡
  Eu nu vad nicio extrapolare e acelasi subiect aceiasi ciorba refiarta ! Au obrazul f gros tipii astia !! Sa platesti tu 0,005 % impozit pe societate pe firma pt toata zona euro mi se pare ff putin cand tu castigi miliarde in EUROPA !!
  Si nici in State impoziteaza bani castigaría stiti ?!
  Pt Dl Tim refuza Sa tepatrieze acei bani, ca Sa nu ii impoziteze !! Cum Sa anunti profituri enorme !
  Tim se asteapta la un proces si nu vrea Sa declare ceva in contra inainte de timp !!
  Dar se pare ca comisia europeana nu va permite la infinit aceasta evaziune !!