OnePlus a falsificat rezultatele in benchmark-uri

Urmand a o veche strategie a Samsung, cei de la OnePlus si Meizu s-au gandit ca realitatea este prea trista pentru produsele lor, asa ca au decis sa triseze in testele benchmark. Mai exact, cei doi producatori si-au modificat Android-ul astfel incat atunci cand sunt rulate aplicatii de tip benchmark, frecventele procesoarelor sa fie crescute pentru a avea rezultate cat mai bune.

OnePlus 3T si Meizu Pro 6 sunt terminalele care au fost descoperite ca falsifica realitatea si obtin in benchmark-uri rezultate mult mai bune decat in utilizarea reala. OnePlus s-a aparat spunand ca frecventele procesorului sunt crescute artificial doar in jocuri, insa Samsung si HTC au facut aceleasi lucruri, doar pentru a avea rezultate mai bune, insa ireale.

In ciuda faptului ca OnePlus 3T a avut o putere de procesare ireala in testele benchmark, el nu a reusit totusi sa intreaca terminalele iPhone 7, care nu au asemenea “beneficii”. Totusi, aceasta prezentare falsa a realitatii sugereaza faptul ca unii clienti au fost pacaliti in a cumpara terminale OnePlus 3T, crezand ca ele au performante exceptionale.

In realitate, OnePlus 3T avea doar frecvente “umflate” in testele de performanta, astfel incat clientul sa fie prostit pentru a cumpara produsul. Este adevarat ca OnePlus 3T este mult mai ieftin decat alte smartphone-uri cu specificatii comparabile, insa practicile de acest gen trebuie eradicate pentru ca prezinta o imagine falsa a realitatii, care totusi nu depaseste iPhone in performante.

“In order to give users a better user experience in resource intensive apps and games, especially graphically intensive ones, we implemented certain mechanisms in the community and Nougat builds to trigger the processor to run more aggressively. The trigger process for benchmarking apps will not be present in upcoming OxygenOS builds on the OnePlus 3 and OnePlus 3T.”

oneplus-3t-fals-benchmark