iPhone 8 – noul sistem de recunoastere faciala

iPhone 8 ar putea avea un sistem de recunoastere faciala bazat pe tehnologia unei companii numite RealFace, pe care o puteti vedea in acest articol.

iPhone 8 ar putea avea un sistem de recunoastere faciala implementat de catre compania Apple pentru utilizatori in locul Touch ID. Saptamana aceasta au aparut informatii care sa sugereze faptul ca iPhone 8 ne va oferi un nou sistem de securizare biometrica incepand din aceasta toamna, iar astazi aflam si ce ar putea sta la baza sa.

Mai exact, Apple ar fi cumparat recent compania RealFace, ea dezvoltand o tehnologie de recunoastere faciala si securizare biometrica, ce ar putea ajunge in iPhone 8. Conform descrierii facute de catre companie pentru sistemul RealFace, acesta poate inlocui parolele si cititoarele de amprente, adica exact ceea ce are nevoie iPhone 8.

Apple ar fi cheltuit cateva milioane de dolari pe compania RealFace ce avea 10 angajati, iar tehnologia sa ar putea ajunge in iOS 11 is iPhone 8 chiar din toamna. Apple si reprezentantii fostei RealFace nu au confirmat achizitia, insa nici nu este nevoie pentru ca Apple nu comenteaza aceste achizitii, dar asta nu inseamna ca iPhone 8 nu va beneficia de sistem.

iPhone 8 – noul sistem de recunoastere faciala

Tehnologia celor de la RealFace foloseste inteligenta artificiala pentru a recunoaste fetele utilizatorilor, deci s-ar potrivi perfect cu planurile Apple pentru viitor si probabil iPhone 8. Bazandu-se pe inteligenta artificiala, tehnologia RealFace poate oferi cele mai exact recunoasteri ale fetelor utilizatorilor, iar iPhone 8 ar putea beneficia cu siguranta de asta.

In clipul video de mai jos puteti vedea o demonstratie a tehnologiei care ar putea ajunge in iPhone 8, Apple urmand a o modifica in prealabil. Saptamana aveasta v-am spus ca iPhone 8 ar putea avea si un scanner 3D cu laser pentru sistemul de recunoastere faciala, iar o asemenea componenta ar creste cu siguranta acuratetea recunoasterii.

Daca Apple vrea intr-adevar sa renunte la Touch ID pentru iPhone 8, atunci un sistem de recunoastere faciala precum cel al RealFace va fi cu siguranta potrivit. Chiar daca doar maxim 7 luni ne despart de lansarea iPhone 8, Apple ar avea timp sa implementeze tehnologia RealFace in noul smartphone, asa ca va fi interesant de vazut ce ne va fi oferit.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UlxCaT-zzvQ