iPhone 8 – noua tehnologie 3D Touch de la Apple

iPhone 8 va avea un nou tip de 3D Touch care va fi mai bun, dar si mai scump, pretul urmand a fi platit tot de catre clienti.

iPhone 8 va veni cu foarte multe noutati din partea companiei Apple, iar printre ele se afla si un nou 3D Touch care va oferi o experienta imbunatatita de utilizare. General Interface Solution si TPK Holding sunt companiile alese de catre cei de la Apple pentru a fabrica noul 3D Touch al iPhone 8 in cursul acestui an, ele stabilind deja bugete de productie.

Cele doua companii sunt furnizori vechi de componente pentru terminalele iPhone, iar cooperarea cu Apple va continua si in cazul iPhone 8 in cursul anului 2017. Avand in vedere ecranul OLED pentru iPhone 8, noul 3D Touch va fi bazat pe o folie foarte subtire in locul actualei tehnologii ce are la baza o fasie de sticla plasata peste ecranul iPhone.

Apple este obligata sa foloseasca aceasta noua folie pentru 3D Touch in iPhone 8 din cauza implementarii unui ecran OLED, in premiera pentru terminal. Schimbarea facuta de catre compania Apple pentru tehnologia in baza careia va functiona 3D Touch in iPhone 8 va duce si la o crestere a costurilor de productie pentru noul smartphone Apple.

iPhone 8 – noua tehnologie 3D Touch de la Apple

Mai exact, noua folie pentru 3D Touch in iPhone 8 va avea un cost de 15 dolari per componenta in loc de 9 dolari, cat costa actualul senzor bazat pe o fasie de sticla. Vorbim despre un cost aproape dublu pentru noul 3D Touch din iPhone 8, iar aceasta diferenta va fi cu siguranta aplicata la pretul final al produsului pe care il va vinde Apple.

Deocamdata nu se stie ce fel de functii noi va aduce acest 3D Touch pentru iPhone 8, insa pretul mai mare de productie va veni cel mai probabil si cu anumite avantaje. Apple cauta anual sa implementeze noi functii pentru 3D Touch, iar aceasta tehnologie imbunatatita va fi cu siguranta gandita pentru a ne oferi beneficii mai mari in baza pretului mai mare.

“Touch panel makers General Interface Solution and TPK Holding have set aside capex budgets of NT$5.03 billion (US$163 million) and NT$4.7 billion respectively to set up capacity to produce 3D touch panels for new iPhones to be launched in 2017. Since a new iPhone will be equipped with AMOLED panels for the first time, the matched 3D touch solution will be based on thin film instead of glass adopted to existing iPhones. The manufacturing process for thin film-based 3D touch solutions more complicated and the price rises from about US$9 for a glass-based 3D touch sensor to over US$15 for a thin film-based sensor.”

Din moment ce Apple a contractat deja aceste companii in vederea furnizarii de folii 3D Touch pentru iPhone 8, ele deja si-au alocat bugetul pentru productie. Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa inceapa aceasta productie, dar poate ca ea va ajuta Apple sa lanseze iPhone 8 pe piata in toamna acestui an, mai exact in septembrie.

iPhone 8 va avea un nou tip de 3D Touch mai bun, dar si mai scump

2 COMENTARII