Apple Music intrece Spotify in numarul de utilizatori mobili

Spotify este cel mai mare serviciu de streaming audio de pe planeta, cu peste 40 de milioane de abonati in lumea intreaga, aproape dublu fata de cei ai Apple Music. In ciuda numarului mare de abonati, Spotify pare sa nu aiba la fel de multi utilizatori unici lunar in comparatie cu Apple Music, situatia in sine fiind una foarte interesanta in contextul dat.

Conform unor informatii furnizate de catre o companie americana, Apple Music a avut 40.7 milioane de utilizatori unici in luna februarie in SUA. Cifra este cu 8 milioane de utilizatori mai mare decat cea inregistrata de catre Pandora in aceeasi perioada, dar cu 10 milioane de utilizatori mai mare decat cea inregistrata de catre Spotify in luna februarie.

Aici vorbim doar despre utilizatori de terminale mobile, nu si de cei care folosesc serviciile de pe calculatoare, insa acestia din urma sunt cu siguranta mai putini. Diferenta foarte mare dintre Apple Music si Spotify este foarte simplu explicata prin faptul ca Apple ofera trei luni de utilizare gratuita pentru serviciul sau, in timp ce Spotify ofera gratuitate, dar cu reclame.

Practic, desi Spotify are mai multi abonati ai serviciilor sale, Apple Music are mai multi utilizatori per total, iar asta reprezinta un imens avantaj. Faptul ca Apple Music este preinstalat in iDevice-uri ajuta compania Apple sa aiba o audienta mult mai mare fata de oricare alte servicii, iar asta ii ofera avantaje mari in atragerea artistilor pentru exclusivitati.

apple music spotify utilizatori unici

Articolul precedentSamsung Galaxy S8 comparat cu iPhone 7 (Video)
Articolul următoriOS 11 concept prezinta evolutia ecranului principal
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.