Samsung Galaxy S8 – autonomie diferita intre Exynos si Snapdragon

Samsung Galaxy S8 are autonomie mai buna decat cea a iPhone 7, insa inferioara celei pe care iPhone 7 Plus o ofera pentru clientii globali.

Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus sunt vandute de catre compania Samsung in versiuni care au chip-uri Exynoss 8895 si Snapdragon 835. Versiunea globala a Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus este echipata cu un chip Exynos 8895, in timp ce versiunea pentru SUA, China si unele piete asiatice, este echipata cu un chip Snapdragon 835.

Intre cele doua tipuri de terminale Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus exista diferente mici in ceea ce priveste performantele, dar mari in ceea ce priveste autonomia. Mai exact autonomia Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus cu chip Exynos 8895 este mult mai buna decat cea pentru terminalele care au chip Snapdragon 835.

Conform unui test recent privind autonomia bateriei Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus, modelele cu chip Exynos 8895 au autonomie a bateriei ce este cu pana la 1 ora mai buna decat cea a modelelor cu chip Snapdragon 835. Diferenta este una foarte mare si cu siguranta multi clienti ai Samsung Galaxy S8 vor fi suparati din cauza existentei ei.

Samsung Galaxy S8 – autonomie diferita intre Exynos si Snapdragon

Samsung Galaxy S8 autonomie baterie Exynos 8895 Snapdragon 835

In imaginea de mai sus puteti vedea ca Samsung Galaxy S8 obtine o autonomie de 8 ore si 22 de minute cu chip Exynos 8895, cea pentru chip-urile Snapdragon 835 fiind de 7 ore si 30 de minute. Autonomia bateriei Samsung Galaxy S8 este cu aproape 40 de minute mai buna decat cea a iPhone 7, dar inferioara cu aproape 50 de minute fata de cea a iPhone 7 Plus.

Samsung Galaxy S8 Plus se descurca mai slab, avand o autonomie mai slaba decat cea a iPhone 6S, insa mai buna decat cea a iPhone 7, aici diferenta fiind totusi de doar 14 minute. Fata de modelele lansate in cursul anului trecut, autonomia bateriei Samsung Galaxy S8 este cu mult mai buna, in special fata de Samsung Galaxy S7, care are baterie de capacitate identica.

Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus ofera in momentul de fata peste 8 ore de autonomie pentru utilizarea zilnica, deci teoretic terminalele pot fi incarcate si o data la 2 zile. Interesant este ca nu toata seria iPhone 7 este intrecuta, iPhone 7 Plus ramanand cu o autonomie mai buna decat cea a Samsung Galaxy S8.

samsung galaxy s8 autonomie iphone 7