Prima Pagina Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8: raspunsul la problema iris scannerului

Samsung Galaxy S8: raspunsul la problema iris scannerului

Samsung Galaxy S8 are un iris scanner vulnerabil in fata hackerilor, insa cei de la Samsung nu recunosc problema si spun ca el este sigur.

Samsung Galaxy S8 a fost prezentat ieri intr-un clip video care ne arata ca al sau iris scanner poate fi pacalit extrem de usor cu o banala poza si o lentila de contact. Un grup de germani a dorit sa testeze securitatea acestui iris scanner din Samsung Galaxy S8 si a descoperit ca el este la fel de usor de pacalit precum sistemul pentru recunoastere faciala din smartphone.

O banala camera compacta Sony folosita pentru a inregistra poza detinatorului terminalului Samsung Galaxy S8 si o listare a acelei poze au fost suficiente pentru a pacali dispozitivul. Lentila de contact a fost pusa deasupra irisului pozei pentru a genera acel efect siimlar globului ocular, iar asa Samsung Galaxy S8 s-a deblocat la fel de rapid precum ar fi fost scanat un ochi.

In fata clipului video umilitor pentru Samsung Galaxy S8, cei de la Samsung au raspuns in modul caracteristic, spunand ca iris scannerul a fost gandit cu un nivel ridicat de securitate. Cei de la Samsung spun ca iris scannerul din Samsung Galaxy S8 a fost dezvoltat pentru a nu fi pacalit atat de usor cu o poza si o lentila de contact, dar iata ca realitatea ne spune altceva.

Samsung Galaxy S8: raspunsul la problema iris scannerului

Mai jos puteti vedea raspunsul celor de la Samsung privind problema Samsung Galaxy S8 si parerea mea este ca vorbim din nou despre prostii in comunicare. In loc sa spuna ca Samsung Galaxy S8 are un iris scanner infailibil, desi s-a demonstrat fara dubiu asta, cei de la Samsung continua sa se comporte ca si cum problema nu ar exista in realitate.

Am vazut acest comportament stupid cand Galaxy Note 7 exploda in stanga si in dreapta, sau cand au aparut primele probleme ale ecranului Samsung Galaxy S8. Samsung continua totusi in prostie si inainte de a verifica temeinic acuzatiile, vine si spune ca Samsung Galaxy S8 este sigur, desi probabil in curand va afirma exact contrariul despre problema.

“We are aware of the issue, but we would like to assure our customers that the iris scanning technology in the Galaxy S8 has been developed through rigorous testing to provide a high level of accuracy and prevent attempts to compromise its security, such as images of a person’s iris. If there is a potential vulnerability or the advent of a new method that challenges our efforts to ensure security at any time, we will respond as quickly as possible to resolve the issue.”

Este de altfel de asteptat ca o companie precum Samsung sa nu recunoasca o problema de securitate atat de mare a Samsung Galaxy S8. Pentru ea vorbim despre oameni suparati care nu mai fac plati mobile si nu-si mai securizeaza datele din Samsung Galaxy S8, dar oare la ce te poti astepta cand tehnologiile folosite sunt de foarte proasta calitate ?

 • Alex S.

  Ce sa-ti povestesc…

 • Srb Srb

  mizerie,mizerie ca la viorel in veceu

 • V.P

  Poate ca au dreptate , poate testul germanilor este o mare facatura .

 • Mr. Tambourine Man

  Saracii ei sunt buni cand e vorba de ecran si de camera. Mai bine s-ar lasa de telefoane si s-ar concentra pe furnizarea de piese pentru iphone, adevaratul rege al telefoanelor

 • JSB

  Unde scrie ca nu recunosc problema ? “We are aware of the issue” , “we will respond as quickly as possible to resolve the issue.”
  Raspunsul lui Samsung nu prea seamana cu negarea existentei problemei ca in cazul lui Jobs – “you are holding it wrong” , nu ?

 • vicele

  Tu esti fratele lui srb? Vad ca amandoi aveti mari probleme de gandire. Inca sunteti clasa a 5-a?

 • Mr. Tambourine Man

  A 4-a

 • marcel

  :)))) a uitat zaone sa scrie ca jumatate din articole sunt pamflet si trebuie tratate ca atare