Google recunoaste comenzile vocale aproape la fel de bine ca un om

Google, sau mai bine zis inteligenta artificiala din spatele serviciilor bazate pe comenzi vocale, recunoaste aceste comenzi aproape la fel de bune precum un om real. O companie care analizeaza aceste sisteme afirma ca inteligenta artificiala a Google poate recunoaste cu o acuratete de 95% orice fel de comenzi vocale rostite de catre o persoana, adica la fel de bine ca oricare dintre noi.

Aceasta companie spune ca ca in ultimii 4 ani inteligenta artificiala a Google s-a imbunatatit cu 20 de procente, ajungand practic sa fie la fel de buna ca oamenii la intelegerea cuvintelor rostite. Multumita acestor avansuri tehnologice, a vorbi cu inteligenta artificiala a celor de la Google este aproape la fel de usor precum a vorbi cu o persoana reala, sau cel putin asta ni se spune acum.

Evolutia inteligentei arficiale a celor de la Google a evoluat intr-un ritm alert si pentru ca oamenii vorbesc tot mai des cu propriile telefoane mobile inteligente. Conform datelor din 2016, numarul comenzilor vocale rostite telefoanelor mobile inteligente a crescut cu 20%, semn ca oamenii vorbesc tot mai mult cu ele pe masura ce sunt intelesi mai usor de inteligenta artificiala.

Mai mult decat atat, extinderea suportului pentru limbile intelese de catre aceste sisteme are deasemenea un rol important in cresterea utilizarii lor obisnuite. Pe masura ce tot mai multe limbi vor fi recunoscute, va creste in aceeasi masura si numarul de comenzi vocale rostite, insa totul depinde de modul in care poate evolua inteligenta artificiala in viitor.

Google comenzi vocale recunoastere om

6 COMENTARII

  1. Google tace și face! Bravo Google…
    Acum, cică și Apple s-a băgat pe inteligența artificială. Din păcate pentru ei, iar au ratat startul într-un domeniu.

  2. Nu bate titlul cu prima propoziție:

    Google recunoaste comenzile vocale aproape la fel de bine ca un om

    01 iun. 20:36

    Google, sau mai bine zis inteligenta artificiala din spatele serviciilor bazate pe comenzi vocale, recunoaste aceste comenzi la fel de bune precum un om real.