OnePlus 5 urmeaza sa fie cel mai scump din serie

OnePlus 5 va fi cel mai scump model din seria de smartphone-uri lansate decatre compania OnePlus in cei cativa ani de existenta.

OnePlus 5 urmeaza sa fie cel mai scump din seria de smartphone-uri lansate de catre compania OnePlus, lucru la care nu chiar atat de multa lume se astepta anul acesta. Conform unui analist asiatic, OnePlus 5 urmeaza sa fie cu pana la 150 de dolari mai scump decat primul model lansat de catre compania chinezeasca, cresterea fiind una destul de mare pentru seria de terminale.

In imaginea de mai jos puteti vedea previziunea analistului, el fiind de parere ca OnePlus 5 va costa 450 de dolari in versiunea cea mai ieftina, cu 64 GB spatiu de stocare. Facand o comparatie cu OnePlus 3T observam ca diferenta este mica, insa OnePlus 5 va fi cu 50 de dolari mai scump decat OnePlus 3, iar pentru clientii OnePlus asta conteaza mult.

OnePlus a avut succes pentru ca a lansat smartphone-uri premium la preturi foarte mici, insa cu OnePlus 5 strategia companiei urmeaza sa se schimbe radical. Implementand functii noi si creand un design mai atractiv, OnePlus se vede nevoita sa vanda OnePlus 5 la un pret mult mai apropiat decat cel al altor smartphone-uri premium existente acum pe pietele globale.

OnePlus 5 urmeaza sa fie cel mai scump smartphone din serie

Desi OnePlus 5 va fi mai scump decat modelul lansat cu un an in urma, el va fi totusi cu cel putin 200 de dolari mai ieftin decat iPhone 7, si cu 250 de dolari mai ieftin decat Samsung Galaxy S8. Da, baza de clienti ai OnePlus s-a obisnuit sa plateasca putin, insa acum va trebui sa scoata mai mult pentru OnePlus 5, sau sa renunte complet la seria companiei.

OnePlus incearca sa atraga un nou tip de clienti, cu bani mai multi, care doresc si lucruri premium, iar OnePlus 5 incearca sa ii multumeasca asa cum poate. Desi va fi o combinatie de componente de top cu altele slabe si un design destul de atractiv, OnePlus 5 va avea cu siguranta succes si se va vinde foarte rapid dupa lansare, asa cum se intampla anual.

Totusi, schimbarea de strategie pentru OnePlus 5 ar putea sugera faptul ca ideea de smartphone de top la un pret foarte mic nu are sustinere in lumea reala. Este foarte greu sa faci asa ceva an, dupa an, iar evolutia preturilor pana la OnePlus 5 sugereaza faptul ca aceasta ar fi fost strategia companiei chinezesti de la bun inceput.

OnePlus 5 pret cat costa