Apple a sters sute de mii de aplicatii din App Store

Compania Apple a initiat in cursul anului trecut un program care are menirea de a “curata” App Store de aplicatii care sunt clone ale altora, sau care sunt create doar pentru a face spam si a pacali utilizatorii. In perioada trecuta din momentul initierii procesului de “curatare” al App Store si pana acum, cei de la Apple ar fi sters sute de mii de aplicatii.

Vorbim aici in principal despre aplicatii facute folosind template-uri care le permiteau dezvoltatorilor sa modifice doar cateva texte si poze pentru a avea o aplicatie gata facuta. Vorbim aici despre multe tipuri jocuri care sunt clone ale altora populare, sau clone ale unor servicii de streaming, ori aplicatii pentru LIVE TV, dar care au muzica piratata in locul muzicii pentru care se plateste o parte din abonament catre artisti.

Multe dintre aplicatiile de acest gen sunt facute pentru a genera rapid incasari inainte ca Apple sa le stearga, dezvoltatorii fiind constienti ca ele vor fi scoase din magazin. Problema este ca Apple descopera foarte greu aceste aplicatii, asa ca dezvoltatorii rau intentionati fac extrem de multe aplicatii cu care scot bani buni de la utilizatori.

Separat de acestea, compania Apple a sters si multe aplicatii care n-au mai fost descarcate de cativa ani de zile de catre utilizatori si care ocupau spatiu inutil in App Store. Deasemenea nici aplicatiile fara suport pentru procesoarele de 64 biti nu-si mai gasesc un loc in magazinul celor de la Apple, asa ca vorbim despre stergerea foarte multor aplicatii.

“There are hundreds of copies of music-streaming apps that shill pirated content to make it harder to track them down one by one and allow for single-shot bursts of revenue capture before they’re found out or retired. It’s my understanding that this cleanup has resulted in hundreds of thousands (yes, multiple hundreds of thousands) of apps being removed from the store over the past year. That includes clones, but also things like apps that aren’t 64-bit compatible, apps that are unused (haven’t been downloaded in years) and other scammy boat trash.”

App Store aplicatii sterse Apple