Facebook – Noua Aplicatie iPhone si Android

Facebook va lansa o noua aplicatie pentru iPhone si Android care le va permite utilizatorilor sa faca apeluri video in grup de pe propriile smartphone-uri.

Facebook se pregateste sa lanseze o noua aplicatie pentru iPhone, compania americana avand-o de ceva vreme in dezvoltare, ea fiind demonstrata saptamana aceasta angajatilor companiei. Vorbim despre o aplicatie pe care Facebook vrea sa o lanseze in toamna pentru utilizatorii din lumea intreaga si care va aduce o functionalitate foarte interesanta pentru noi.

Facebook vrea sa cloneze cu aceasta aplicatie functionalitatea pe care o ofera aplicatia HouseParty pentru utilizatori de cateva luni bune. Aplicatia HouseParty a fost gandita pentru a permite efectuarea de apeluri video in grup, iar cei de la Facebook se gandesc la faptul ca pot oferi acelasi lucru printr-o aplicatie separata oferita pentru iPhone, Android si probabil tablete.

Facebook a dat numele de cod Bonfire acestei aplicatii pentru apeluri video in grup, ea putand schimba complet acest tip de conversatii intre utilizatorii din lumea intreaga. Noua aplicatie a celor de la Facebook vrea sa convinga lumea sa faca mai multe apeluri video cu prietenii in loc sa poarte simple conversatii, iar HouseParty a demonstrat ca ideea poate avea succes foarte mare.

Facebook – va lansa o aplicatie de apeluri video in grup pentru iPhone

Facebook va prelua cel mai probabil unele dintre ideile aplicatiei HouseParty pentru noua sa aplicatie, mai ales ca utilizatorii acesteia petrec 20 de milion de minute zilnic folosind-o. Cu 1.2 milioane de utilizatori activi, aplicatia nu este foarte populara, dar cei de la Facebook sunt interesati sa creeze o platforma care sa fie folosita de catre sute de milioane de persoane din lumea intreaga.

Facebook pare sa dea deinteles ca platforma Live nu este suficienta pentru a convinge lumea sa mai faca si transmisiuni video in direct pentru prieteni in fiecare zi. Totusi, crearea unei aplicatii separate de Facebook pentru a face apeluri video in grup ar putea afecta rata de utilizare lunara a aplicatiei, insa cei de la Facebook stiu mai bine cum isi gandesc strategia de dezvoltare pentru viitor.

Facebook vrea sa cloneze o idee care are succes, dar nu toate initiativele sale de acest gen au fost incununate de succes in ultimii ani. Facebook a mai lansat o varietate de aplicatii care s-au dovedit a fi esecuri rasunatoare, asa ca ramane de vazut in ce masura o clona a aplicatiei HouseParty se va dovedi a fi o idee buna pentru a atrage mai multi utilizatori catre platforma sa.

Facebook va lansa aceasta aplicatie in toamna, dar deocamdata nu se stie sigur cand urmeaza ea sa fie disponibil pentur utilizatorii din toata lumea.

facebook-aplicatie-iphone android