Nokia 9 – Primele Detalii despre Procesor

Nokia 9 are noul procesor confirmat de catre surse apropiate companiei HMD Global, care va lansa smartphone-ul pe pietele globale in toamna.

Nokia 9 are primele detalii despre noul procesor dezvaluite astazi multumita unor asiatici care au reusit sa obtina informatii cu privire la viitoarele smartphone-uri ale HMD Global. Conforma cestora, Nokia 9 urmeaza sa aiba un chip Qualcomm Snapdragon 835, adica exact acelasi pe care Samsung Galaxy S8 si majoritatea smartphone-urilor Android lansate recent pe piata le au integrate deja.

Nokia 9 aparuse intr-un test de performante de acum cateva saptamani cu acest nou chip pe care HMD Global vrea sa-l foloseasca si a uimit performantle iPhone 7 si Samsung Galaxy S8. Nokia 9 a reusit sa obtina un scor de peste 7000 de puncte in acest test de performante, cu mult peste ceea ce se astepta oricine de la orice smartphone lansat vreodata pe piata, iar asta a generat foarte multe asteptari.

Nokia 9 cu un chip Qualcomm Snapdragon 835 ar putea zdrobi in performante toate smartphone-urile actuale disponibile pe piata, iar asta i-ar putea oferi un mare avantaj in fata lor. Se asteapta ca Nokia 9 sa aiba si 6 sau 8 GB RAM inclusi de catre producator, insa deocamdata nu se stie sigur care va fi cantitatea finala deoarece vorbim despre costuri mai mari de productie la folosirea unei cantitati mai mari de RAM.

Nokia 9 – primele detalii despre procesor

Nokia 9 urmeaza sa aiba si un ecran cu diagonala de 5.3 inch cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, deci nu va dezamagi din acest punct de vedere. Nokia 9 va fi in aceeasi linie cu restul smartphone-urilor Android importante cand vine vorba despre rezolutia ecranului, dar din pacate nu va avea unul care va acoperi intregul panou frontal al carcasei si poate ca asta ar fi trebuit luat in calcul de catre HMD.

Nokia 9 urmeaza deasemenea sa aiba o camera duala formata din cate un senzor de 13 megapixeli, camera frontala putand avea deasemenea 8 megapixeli. Nokia 9 ar putea avea si o baterie de peste 3000 mAh, carcasa permitand integrarea unei baterii cu o capacitate atat de mare, daca HMD va dori sa ofere si o autonomie pe masura asteptarilor formate pentru acest smartphone.

Nokia 9 nu are deocamdata zvonit si un posibil pret de vanzare, insa este de asteptat ca el sa fie similar cu cel al smartphone-urilor premium aflate acum pe piata. Deasemenea nu se stie nici can d Nokia 9 ar putea fi lansat oficial pe piata, dar probabil ca il vom vedea prezentat si lansat in toamna acestui an, cel mai probabil dupa ce iPhone 8 va fi disponibil pentru achizitie.

Nokia 9 va fi primum smartphone premium lansat sub brand-ul Nokia in ultimii ani, dar nu de catre compania finlandeza.

Nokia 9 procesor

3 COMENTARII

  1. Nokia 2 – Snapdragon 212 / MediaTek necunoscut
    Nokia 7 – Snapdragon 630
    Nokia 8 – Snapdragon 660
    Nokia 9 – Snapdragon 835