Telegram – noile Functii Grozave lansate Azi

Telegram a anuntat lansarea unor noi functii care au menirea nu doar sa faca aplicatia mai sigura, ci si mai rapida si mai usor de utilizat.

Telegram, aplicatie de mesagerie folosita de catre cateva sute de milioane de persoane de pe planeta, devine mai sigura multumita unei noi functii interesante. Mai exact, vorbim despre o functie pe care Telegram a imprumutat-o de la Snapchat si pe care o ofera acum pentru toti utilizatorii sai globali, ea fiind disponibila chiar din acest moment prin simpla actualizare a aplicatiei la cea mai recenta versiune.

Telegram a preluat practic o functie a Snapchat care permite trimiterea de poze si clipuri video care se distrug la un anumit timp dupa partajare. Perioada de timp incepe sa curga din momentul in care persoana catre care ai trimis poza sau clipul video prin Telegram primeste continutul, asa ca voi nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu asta, totul fiind facut automat de catre aplicatia pentru iPhone si Android.

“You can now set a self-destruct timer for any photos and videos you share in private chats. If you set a timer, the countdown starts the moment your recipient opens the photo or video you sent. After the time runs out, the photo/video will disappear forever, just like in Secret Chats.”

Telegram devine mai sigura cu o noua functie

Telegram a anuntat deasemenea lansarea unui nou serviciu de cache care are menirea de a afisa pozele si clipurile video mai rapid pentru utilizatori. Mai exact, daca vorbim despre poze sau clipuri video partajate prin Telegram, care sunt disponibile deja public undeva, compania va afisa acest continut prin serverele sale dintr-un cache special in ideea de a reduce perioada de timp in care continutul este afisat.

Telegram a anuntat ca acest nou sistem de cache este valabil doar pentru grupurile in care exista macar 100.000 de membri activi, asa ca nu toata lumea se va putea bucura de el. Chiar si asa, daca faceti parte din grupuri mari in Telegram, atunci in cazul in care urmeaza sa vedeti poze sau clipuri video care sunt disponibile public, ele sunt afisate din serverele companiei, dar intr-un mod mult mai sigur, fara a incarca continut extern.

“While these caching nodes are only used to temporarily store public media (imagine Telegram versions of superpopular YouTube hits), all data that goes through them is encrypted with a key unknown to the caching nodes. In other words, we treat these CDN caching nodes just like we treat your internet provider – they only ever get encrypted junk they can’t decipher.”

Telegram a anuntat in continuare si posibilitatea de a adauga o scurta descriere pentru pagina noastra de profil din cadrul platformei. Aceasta descriere este vizibila doar pentru grupurile in care noi intram, deci doar cei care fac parte din ele le vor putea vedea pentru a sti cu cine discuta, schimbarea fiind una foarte buna, care probabil va si creste rata de utilizare a aplicatiei in lumea intreaga.

Telegram a anuntat in final ca ofera si posibilitatea de a vizualiza mai multe stickere pentru partajare in conversatiile pe care le purtam, aceasta functie fiind deasemenea foarte utila. Telegram este una dintre cele mai utilizate aplicatii de mesagerie de pe planeta, cu sute de milioane de persoane care o folosesc lunar, ea fiind disponibila pentru descarcare gratuita din App Store si Google Play chiar acum.

Telegram - Functii Grozave lansate

2 COMENTARII