iPhone 8 – un Partener Confirma o Functie Majora

iPhone 8 are noul modul laser pentru camera 3D frontala confirmat de catre veniturile unuia dintre partenerii care va produce aceasta componenta.

iPhone 8 are o noua functie majora confirmata astazi de catre un partener al sau din China, mai exact compania Lumentum, despre care am mai auzit acum cateva luni. Conform unor informatii aparute astazi, cei de la Lumentul au primit de la Apple comenzi in valoare de 200 de milioane de dolari pentru un nou tip de laser care va fi implementat in iPhone 8 langa noua camera 3D frontala a telefonului.

iPhone 8 va avea un modul laser VCSEL implementat langa camera 3D frontala, acesta urmand a fi folosit pentru sistemul Face ID pentru recunoastere faciala. Lumentum a primit comenzi de 40 de ori mai mari decat in T2 2017 pentru aceasta componenta pentru livrare pana la sfarsitul acestui an si din moment ce doar pentru iPhone 8 s-a zvonit implementarea, iar Apple este singura care are nevoie de atat de multe componente, lucrurile sunt clare.

iPhone 8 va avea module laser pentru camera 3D frontala furnizate de catre 3 companii separate, deci Apple si-a diversificat furnizorii pentru a nu avea probleme de productie. S-a spus acum cateva saptamani ca Apple are probleme in a fabrica noua camera 3D frontala pentru iPhone 8, inclusiv componenta cu laser, insa nu cei de la Lumentum ar avea problemele, ci celelalte 2 companii contractate.

iPhone 8 – un partener confirma o functie majora

iPhone 8 partener functie majora

iPhone 8 si iPhone 7S sunt zvonite a avea 133 de milioane de unitati comandate pana la sfarsitul anului 2017, cifra fiind una impresionanta, chiar si pentru cei de la Apple. Desigur doar 55 de milioane dintre toate ar fi telefoane iPhone 8, insa e greu de spus daca ele vor putea fi produse in aceasta perioada, avand in vedere toate dificultatile cu fabricarea componentelor importante.

iPhone 8 va fi singurul model de anul acesta care va avea un modul laser integrat pentru camera frontala, iar separat de recunoastere faciala el ar urma sa fie folosit si pentru realitatea augmentata. Vorbim aici despre posibile functii care ar ajuta la perceperea adancimii obiectelor in diverse aplicatii, ARKit avand asemenea functii integrate pentru dezvoltatorii dornici sa se foloseasca de ele.

“In the June-qtr, Lumentum recorded $5M in 3D sensing revenue, but more impressively they received over $200M in bookings in the quarter, which they believe will all be shipped by CY17. We believe the majority, if not they entire order, is all being shipped to Apple. We believe these comments further confirms 3D sensing (and in-turn AR applications) will be a focus feature in the next iPhone.”

iPhone 8 va avea acest senzor cu laser integrat in decupajul din partea superioara a ecranului, acolo unde este ascunsa si camera 3D frontala a telefonului. Modulul laser este o componenta extrem de importanta a iPhone 8, deoarece fara el intregul sistem nu va fi la fel de eficient atat pentru recunoasterea faciala Face ID, cat si pentru sistemul de realitate augmentata dezvoltat de catre Apple.