Politia din New York va folosi iPhone din 2017

Politia din New York, sau NYPD, este cel mai probabil cea mai cunoscuta din intreaga lume si asta multumita numeroaselor filme produse la Hollywood. Pana acum, politia din New York se baza pe telefoane Windows Phone pentru a comunica, agentii de politie utilizandu-le pentru apeluri telefonice si accesarea de diverse informatii care ii ajutau in investigatii sau cercetari facute in teren.

Politia din New York face aceasta schimbare majora la doar un an dupa ce a finalizat proiectul de a echipa toti politistii cu telefoane Windows Phone ale Miscrosoft. In momentul de fata nu se stie care dintre modelele iPhone vor fi distribuite agentilor politiei din New York, dar cel mai probabil nu vorbim despre cele ce urmeaza sa fie lansate in cursul anului 2017 de catre compania Apple, ci despre unele mai vechi.

Politia din New York va folosi iPhone din 2017

politia new york iphone 2017

Politia din New York a cumparat 35.000 de telefoane Windows Phone cu pretul de 160 de milioane de dolari, deci vorbim despre un proiect similar derulat din 2017. Acel proiect a inclus si cumpararea de tablete care sa fie montate in fiecare masina a politiei din New York, insa acum tabletele nu vor fi inlocuite cu unele iPad ale companiei Apple, deci vorbim cel mai probabil despre o investitie mult mai mica in final.

Politia din New York a luat decizia pentru ca Microsoft a decis sa opreasca suportul pentru sistemul de operare folosit in telefoanele utilizate de catre politisti. Fara actualizarile necesare acestor telefoane, politia din New York ramane vulnerabila in fata atacurilor hackerilor, iar la mijloc este accesul la bazele sale de date, dar si la altele extrem de importante, care trebuie protejate cu prioritate.

Politia din New York a ales telefoanele Windows Phone in 2014 pentru ca erau mai ieftine decat iPhone, insa iata ca in final au revenit la compania Apple, careia ii vor plati multi bani pe telefoane.

“The NYPD has to scrap the 36,000 smartphones it gave cops over the past two years because they’re already obsolete and can’t be upgraded. But just months after the last phone was handed out, officials plan to begin replacing them all with brand-new iPhones by the end of the year.”

1 COMENTARIU