Apple Watch va Putea Detecta Probleme ale Inimii

Apple si Stanford colaboreaza in momentul de fata pentru a dezvolta noi modele ale Apple Watch care au capacitatea de a detecta probleme ale inimii. Vorbim despre un test extins pe care compania Apple il face cu cei de la Stanford, in el fiind implicati o varietate de doctori cardiologi, dar si o companie de telemedicina care ar permite cererea opiniilor doctorilor vis-a-vis de probleme folosind internetul.

Apple Watch-ul testat in acest proiet ar avea un senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, iar Apple Watch ar analiza citirile in timp pentru a detecta posibila existenta a unei probleme. Apple ar folosi cel mai probabil inteligenta artificiala pentru a descoperi tipare in ritmul cardiac neregulat si le-ar putea sugera utilizatorilor sa faca investigatii suplimentare pentru a vedea daca exista intr-adevar o problema.

Apple si-ar cam transforma Apple Watch-ul intr-un dispozitiv medical cu asemenea functii, lucru pe care cei din Cupertino nu il prea doresc din cauza complicatiilor privind vanzarea lor. Apple a fost zvonita in repetate randuri ca fiind implicata in diverse proiecte de acest gen pentru testa noi functii medicale pentru Apple Watch, asa ca va fi interesant daca vreuna dintre ele va fi vreodata lansata pentru utilizatori.

“One of the things that we’ve learned that we’ve been really surprised and delighted about is this device, because of the monitoring of the heart, has essentially alerted people through the collection of the data that they have a problem. And that spurred them to go to the doctor and say, ‘Look at my heart rate data. Is something wrong?’ And a not-insignificant number have found out if they hadn’t come into the doctor they would have died.”

Apple Watch Detecta Probleme Inimii

5 COMENTARII

  1. Este foarte greu sa realizezi asa ceva…..in afara de niste extrasistole si o tahicardie pe care sunt sigur ca o s-o simti si tu pe pielea ta nu cred ca mai poti afla ceva cu un ceas la mana.